Barça - Almeria: Tres punts per tancar el 2023 (3-2)

Un doblet de Sergi Roberto i un gol de Raphinha segellen el triomf contra un Almeria que ha venut cara la seva pell

El Barça aconsegueix finalitzar el 2023 al Lluís Companys amb una victòria per 3-2 davant l'Almeria. Sergi Roberto, amb un doblet, ha estat la figura del conjunt dirigit per Xavi Hernández, ja que finalment els seus dos gols han estat decisius. Perquè els almeriencs han igualat fins a dues vegades el marcador, però la constància en atac dels catalans ha estat superior.

Igualtat al marcador, però no al camp

El conjunt blaugrana ha començat el partit amb la intenció de dominar-lo i, així, donar una alegria als aficionats culers. Els jugadors dirigits per Xavi Hernández han atacat des del xiulet inicial, obligant el conjunt andalús a recular files constantment. La primera gran ocasió del partit l'ha tingut Sergi Roberto al minut 7, després de rematar de cap un córner que Luis Maximiano ha desviat fora.

El Barça, que ha mantingut la pressió en atac, s'ha vist recompensat quan Raphinha, com un autèntic 'killer', ha enviat al fons de la xarxa la pilota després que Maximiano refusés una rematada a la sortida d'un altre córner (1-0, min 32). Malgrat tot, Léo Baptistão ha igualat el matx al cap de 10 minuts, en aprofitar una passada filtrada d'Arribas que l'ha deixat sol davant Peña, en la que ha estat la segona aproximació del combinat blanc-i-vermell a l'àrea del Barça (1-1, min 42). Una acció en què la tensió ha marcat la celebració del gol de l'Almeria, ja que el VAR ha hagut d'actuar per un possible fora de joc.

Sergi Roberto, capità i heroi

La segona part ha començat una altra vegada amb el Barça al camp de l'Almeria. Ferran Torres, que ha entrat per João Félix, ha tingut dues oportunitats de gol consecutives als minuts 47 i 48, revolucionant el partit per als catalans. Però ha estat Sergi Roberto, aquest cop sí, qui ha aconseguit el 2-1 amb una rematada de cap, també provinent d'un córner centrat per Raphinha (2-1, min 60). L'alegria, però, s'ha vist frenada quan el central Edgar ha igualat de nou el partit, quan ha rematat una falta llunyana (2-2, min 71).

Finalment, però, el capità, una altra vegada, ha estat l'encarregat de tornar a avançar el Barça amb una rematada creuada, gràcies a l'assistència de Lewandowski, que l'ha deixat sol davant Maximiano (3-2, min 83). Un gol que ha resultat decisiu, també perquè Iñaki Peña, tres minuts després, ha estat providencial en aturar un xut a boca de canó dels almeriencs. Amb el 3-2 al marcador, doncs, es tanca el 2023 a l'Estadi Olímpic Lluís Companys, a l'espera d'un 2024 carregat d'alegries.