Barça - Almeria: Volen tancar el 2023 amb victòria

El conjunt blaugrana rebrà un Almeria amb problemes, el qual encara no sap el que és la victòria a la Lliga

El Barça vol acabar oficialment el 2023 amb una victòria abans de viatjar a Dallas per disputar l'amistós contra l'Amèrica. I ho vol fer a casa contra el cuer de la Lliga, l’Almeria. El conjunt blaugrana no es vol despenjar de la lluita pel campionat i, contra un rival que encara no ha guanyat cap partit de lliga aquest curs, pot tenir una gran oportunitat.

Set de set com a local

Els de Xavi Hernández rebran aquest dimecres a les 19 hores al Lluís Companys un Almeria que només ha sumat cinc punts en el que va de Lliga. L’equip andalús, a més, és el que pitjor diferència de gols té de la competició (-22). Els antecedents entre ambdós combinats són clarament favorables al Barça. Dels 14 partits disputats a la Lliga entre els dos conjunts, el Barça n’ha guanyat 11, n’ha empatat dos i només n’ha perdut un.

El balanç a casa no podria ser millor. Set partits, set victòries. Les estadístiques tampoc acompanyen l’Almeria. En les set ocasions que s’ha desplaçat a la ciutat comtal, ha tornat amb 21 gols en contra i dos a favor. Un balanç de +19 gols favorables al club blaugrana. Tot i això, l’últim partit entre Barça i Almeria, disputat el 26 de febrer d’aquest 2023, va acabar amb victòria per la mínima de l’equip en aquell moment dirigit per Rubi.

La convocatòria culer

Xavi Hernández ha donat a conèixer la llista de convocats. La formen João Cancelo, Balde, R. Araujo, Ferran, Lewandowski, Raphinha, Iñaki Peña, João Félix, Christensen, Romeu, S. Roberto, Gündoğan, Kounde, Astralaga, Lamine Yamal, M. Casadó, Kochen, Fermín, Cubarsí, Unai, Marc Guiu, H. Fort i Pau Prim.

Necessitat de sumar

L’Almeria aquesta temporada només ha guanyat un partit. Un 0-2 contra el CF Talavera als 64ns de final de la Copa del Rei és l’únic record positiu dels de Gaizka Garitano. Cinc empats i 13 derrotes completen el registre del conjunt blanc-i-vermell que, a més, va caure eliminat de la Copa contra el Barbastro, pròxim rival del Barça a la competició del KO.

El combinat andalús viatjarà a Barcelona amb la baixa de llarga durada del seu referent en atac, el colombià Luis Suárez. Amb qui sí que comptarà és amb els jugadors amb passat culer. Sergio Akieme (va jugar amb el filial), Edgar González (va estar al futbol base del Club) i 'Chumi', que va arribar a disputar un partit de Copa amb el primer equip. L'Almeria té la segona plantilla més jove de la Lliga i intentarà donar la sorpresa davant d’un Barça que va mostrar el talent que té davant el València.