Jonathan dos Santos, un dels al·licients del partit a Dallas

Jonathan dos Santos, un dels al·licients del partit a Dallas

El migcampista mexicà, jugador del Club Amèrica, s’enfrontarà al seu exequip, amb qui va debutar al futbol professional de la mà de Pep Guardiola

El FC Barcelona viatjarà als Estats Units per jugar contra el Club Amèrica el 21 de desembre un amistós que tindrà una faceta solidària, ja que part de la recaptació del matx serà en benefici dels afectats per l’huracà Otis que va arrasar la ciutat d’Acapulco a principis de novembre. Un dels al·licients d’aquest partit serà Jonathan dos Santos, exjugador blaugrana i actual futbolista de l’equip mexicà.

El debut de Dos Santos amb el primer equip

El migcampista va disputar 28 partits oficials en les cinc temporades que va estar al Barça, amb 8 titularitats i 824 minuts jugats. Dos Santos va debutar amb el primer equip del FC Barcelona el 28 d’octubre de 2009 en un partit de la Copa del Rei contra la Cultural Leonesa, de la mà de Pep Guardiola.

Malauradament, el mexicà va patir una lesió al lligament creuat anterior del seu genoll dret en un entrenament i va dir adeu a la temporada 2013/14. L’estiu següent va abandonar el club blaugrana, marxant traspassat al Vila-real. Dos Santos va estar al club groguet tres temporades, convertint-se en un jugador clau en el conjunt castellonenc.

FCBarcelona-VillarrealCF1-1J29Lliga1aDivisi0910_pic_2010-01-02partido23

L’etapa als Estats Units i al Club Amèrica

El 2017 va abandonar la Lliga i va posar rumb als Estats Units, on va firmar pel Los Angeles Galaxy. El migcampista va jugar a la lliga nord-americana cinc anys fins que va tornar a casa la temporada 2021/2022, amb el Club Amèrica, l’equip mexicà amb més títols oficials. En les seves tres temporades amb els mexicans, Dos Santos ha anat de menys a més i s’ha convertit en una peça clau per a les aspiracions de l’Amèrica.

Ara, s’enfrontarà al FC Barcelona, el Club on va debutar al futbol professional. I ho farà davant Xavi Hernández, l’únic blaugrana amb qui va coincidir al terreny de joc durant la seva etapa al Barça que encara continua a l’entitat. Tot i això, l’egarenc ara és l’entrenador del primer equip culer.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut