Xakhtar Donetsk - FC Barcelona: A un pas dels vuitens

Xakhtar Donetsk - FC Barcelona: A un pas dels vuitens

Els de Xavi Hernández busquen aconseguir la segona victòria contra el Xakhtar i així obtenir el bitllet per a la propera fase europea

El Barça arriba a Hamburg amb la possibilitat de classificar-se per als vuitens de final de la Champions per primer cop des de la temporada 2020/21. L’objectiu sembla estar cada cop més a prop, ja que amb un empat o una victòria s’asseguraria matemàticament l’accés a la següent fase. Amb un empat sumaria 10 punts i li’n trauria sis al tercer, que seria el mateix Xakhtar, i com que ja el va vèncer a la jornada 3 passaria per damunt del combinat ucraïnès per enfrontament directe.

En cas de victòria, s’aconseguiria també un dels millors inicis en fase de grups de la història dels culers. I és que només en dues temporades (la 2002-03 i la 2020-21) el club blaugrana ha guanyat els seus primers quatre partits en la màxima competició europea.

Fermín vol tornar a brillar

Xavi Hernández encara no comptarà amb Frenkie de Jong ni Sergi Roberto. Però sí que ho farà amb Fermín López, que contra el Xakhtar a l’Estadi Olímpic va ser determinant. Seu va ser el xut al pal que posteriorment va convertir Ferran Torres en gol. I també seu va ser el segon gol després d’una gran desmarcada amb assistència de Gündogan. El de Huelva va acabar sent escollit MVP de l’enfrontament.

L’altra bona notícia per als blaugranes serà el debut aquesta temporada en competició europea de Pedri. El canari, que va fer el seu retorn als camps de joc davant la Reial Societat, tornarà a escoltar, per fi, l’himne de la Champions en primera persona.

Astralaga i Casadó repetiran altre cop en convocatòria amb el primer equip. El jove pivot català ja va tenir els primers minuts a la Champions, precisament davant el Xakhtar a l’Estadi Olímpic Lluís Companys.

El Xakhtar de Pushych, en ratxa

El Xakhtar arriba amb plena confiança després de vèncer el Dynamo Kyiv, el seu etern rival a la lliga, per 0-1. També es va classificar a la següent ronda de la Copa d’Ucraïna en derrotar el Viktoriya Mykolaivka per 0-3. En ambdós partits la figura més destacada va ser Zubkov. L’atacant en banda dreta va marcar el gol de la victòria contra el Dynamo i va fer el 0-2 a la Copa. Juntament amb Sudakov, l’autor del gol contra el Barça a l’anterior partit, seran les grans amenaces del conjunt negre i taronja.

Marino Pushych no podrà comptar amb el central Stav Lemkin, que s’ha sumat a les baixes de Lassina Traoré i Ivan Petryak (els dos amb lesions de llarga durada).

El partit contra el Xakhtar serà el segon que el Barça disputi a Alemanya sense enfrontar-se a un rival alemany. L’anterior cop va ser a la final de la Champions de l’any 2015 quan el club blaugrana va derrotar per 3-1 a la Juventus. Bons records per a l’aficionat culer i per a Xavi Hernández, que va formar part d’aquell equip.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut