El Barça, l’equip amb més Pilotes d’Or de la història

El Barça, l’equip amb més Pilotes d’Or de la història

El guardó aconseguit per Aitana Bonmatí és el 15è per al Barça i el tercer consecutiu en la categoria femenina

Aitana Bonmatí ha fet història aconseguint la seva primera Pilota d’Or aquest dilluns. La migcampista de Sant Pere de Ribes s’ha unit a una llarga llista de jugadors i jugadores blaugranes que han guanyat el reconegut guardó. Així, el Barça consolida encara més la seva posició com l’equip amb més Pilotes d’Or de la història de manera global, amb quinze guardons.

Tot i que Barça i Madrid estan empatats a la categoria masculina amb 12 Pilotes d’Or, és gràcies a la femenina, amb les dues d’Alexia Putellas i la recent d’Aitana Bonmatí, on el Barça es distancia, convertint-se també en l’equip amb més guardons femenins de la història. La Pilota d’Or femenina no es va instaurar fins a l’any 2010, quan la revista francesa France Football es va fusionar amb la FIFA per crear el guardó FIFA Pilota d’Or, on es va incloure també la categoria femenina. Tot i que tant la revista com l’organisme de futbol van separar els seus camins el 2016, el premi s’ha mantingut.

Els i les Pilotes d’Or blaugranes

Amb el guardó aconseguit per Aitana Bonmatí aquest dilluns, el Barça ja té en el seu poder 15 Pilotes d’Or. 12 jugadors han guanyat el premi lluint la samarreta blaugrana, amb Luis Suárez sent el pioner l’any 1960, seguit de Johan Cruyff (1973 i 1974), Hristo Stòitxkov (1994), Rivaldo (1999), Ronaldinho (2005) i els últims de Leo Messi (2009, 2010, 2011, 2012, 2015 i 2019). Tot i que ja no vestia els colors blaugranes, l’argentí també va guanyar la Pilota d’Or l’any 2021, d’igual manera que la d’aquest any. En la categoria femenina, Alexia Putellas va fer història en obtenir dos guardons consecutius el 2021 i el 2022, l’única jugadora en fer-ho. Ara, Aitana Bonmatí agafa el relleu de la seva companya i continua engrandint la història blaugrana.

Onze Pilotes d’Or ‘made in’ la Masia

De les 15 Pilotes d’Or que ha guanyat el Barça al llarg de la seva història, 11 d’elles són ‘made in’ la Masia, és a dir, de jugadors que s’han format des de ben petits com a blaugranes. Són els casos de Leo Messi, amb les seves vuit Pilotes d’Or, així com els guardons d’Alexia Putellas, que en va guanyar dos de consecutius, i el recent d’Aitana Bonmatí.

A més, els podis de la Pilota d’Or han recollit, en els últims anys, altres jugadors blaugranes històrics. Tots els culers recordaran l’any 2010, quan el podi del guardó va estar format per tres jugadors del club: Leo Messi, Andrés Iniesta i Xavi Hernández. Una imatge que va fer la volta al món i va consolidar el Barça com el millor equip del planeta. En els següents anys, Xavi i Iniesta es van anar intercalant en les posicions de podi, però sense opcions d’emportar-se el guardó. D’igual manera, Neymar, com a jugador blaugrana, també va quedar en tercera posició de la Pilota d’Or els anys 2015 i 2017.

messi xavi iniesta

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut