Cinc coses que has de saber sobre el Vila-real – Barça

Cinc coses que has de saber sobre el Vila-real – Barça

Obrim boca de cara a la tercera jornada de Lliga a l'Estadi de la Ceràmica de Vila-real

El Barça jugarà aquest diumenge a les 17.30 hores (horari de Barcelona) la tercera jornada de la Lliga, i el segon partit a domicili, en aquesta ocasió a l’Estadi de la Ceràmica contra el Vila-real. El conjunt groguet arriba a l’enfrontament com a desè classificat, després d’una victòria i una derrota en les dues jornades anteriors. 

Aquest partit serà una oportunitat per al conjunt blaugrana d’aconseguir la primera victòria fora de casa aquesta temporada. A continuació, repassem un seguit de dades i curiositats del tercer partit oficial del curs 2023/24.

28 victòries de 46 possibles

El Barça i el Vila-real es van enfrontar per primer cop en lliga el 13 de desembre de 1998. Des d’aleshores han disputat 46 partits de lliga. En 28 ocasions, el conjunt blaugrana ha sortit victoriós de l’enfrontament. Els 18 partits restants es reparteixen equitativament en 9 empats i 9 derrotes.

mini__GP26337

15 anys sense perdre a Vila-real

En els darrers enfrontaments entre Vila-real i Barça en terres castellonenques els culers han evitat la derrota en les últimes 15 ocasions. Des del 9 de març de 2008, tots els enfrontaments entre blaugranes i groguets a Vila-real han acabat en empat o en victòria culer.

A més, des del 2008 fins a l’actualitat el FC Barcelona només ha perdut en una sola ocasió contra el Submarí Groc, i va ser el passat 22 de maig de 2022 a l'Spotify Camp Nou. 

A tocar dels 100 gols

En cas que els blaugranes anotin un mínim de dos gols en el partit d’aquest diumenge, se superaria la barrera dels 100 gols anotats en lliga contra el Vila-real. Actualment, el FC Barcelona en suma 98, 56 com a local i 42 com a visitant. 

L’últim jugador que ha marcat als groguets ha estat Pedri, en la jornada 21 de la lliga 2021/22. Precisament, el canari també ve d’haver estat el primer golejador blaugrana de la temporada 2023/24. 

Un duel amb cares conegudes

El partit d’aquest diumenge comptarà amb algunes cares conegudes a la plantilla grogueta. La nòmina de jugadors del Vila-real compta amb cinc futbolistes que han vestit la samarreta del FC Barcelona, ja sigui en el primer equip o en categories inferiors: Pepe Reina (jugador del primer equip del Barça entre el 2000 i 2002), Denis Suárez (blaugrana del 2013 fins al 2019), Jorge Cuenca i Kiko Femenía, que van jugar amb el Barça Atlètic, i el cas més recent, Ilias Akhomach. El davanter va formar-se com a futbolista a les categories inferiors del club, arribant a debutar amb el primer equip el 20 de novembre de 2021. El passat 3 de juliol el Vila-real va anunciar la seva incorporació. 

mini_OtroBCN-BAY_pic_pic_2015-05-06otrobarcelona-bayern14

A la banqueta també hi haurà una cara coneguda per als culers. Actualment, Quique Setién és l’entrenador del Vila-real. L’entrenador de Santander va asseure’s a la banqueta de l’Spotify Camp Nou entre el gener de 2020 i l’agost del mateix any. 

Els reforços del Vila-real per a la temporada 2023/24

A falta d’una mica més d’una setmana per al tancament del mercat de fitxatges, el conjunt groguet ha construït una plantilla que aspirarà a ocupar les places més altes de la classificació aquesta temporada. 

D’aquesta forma, Santi Comesaña, Ramón Terrats, Ben Brereton, Alexander Sørloth i els exblaugranes Denis Suárez i Ilias Akhomach són les noves incorporacions de l’equip dirigit per Quique Setién. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut