Getafe - FC Barcelona: Un punt amarg (0-0)

Getafe - FC Barcelona: Un punt amarg (0-0)

Els de Xavi Hernández no passen de l'empat sense gols al Coliseum Alfonso Pérez

El FC Barcelona no ha pogut passar aquest diumenge de l'empat a 0 contra el Getafe. Els blaugranes aconsegueixen un punt més per continuar sumant en la classificació de la competició domèstica i continuen amb un coixí d'onze punts sobre el seu perseguidor.

Tot i plantejar un partit per generar ocasions a través dels extrems, els culers no han pogut desplegar un gran ritme ofensiu a causa de la construcció defensiva del Getafe amb una pressió alta que ofegava la sortida de pilota blaugrana. A més, el pal ha donat un cop de mà a la bona actuació del porter madrileny David Sòria en frustrar la doble ocasió del Barça més clara de tot el partit.

Inici d'alt voltatge

El duel ha començat amb ensurt per als de Xavi. Els blaugranes s'han topat amb un Getafe valent que ha aconseguit generar la primera ocasió clara de partit en els primers compassos. Munir ha estat l'encarregat d'avisar als culers que els tres punts no serien fàcils. I és que el davanter del conjunt blau ha efectuat una rematada de cap que ha sortit fregant el pal esquerre de la porteria de Ter Stegen.

Aquest avís inicial ja ha deixat clara la tònica de partit des del començament. El ritme de joc ha estat elèctric amb un Barça ben situat sobre el camp i el Getafe exercint una pressió alta per ofegar la sortida de la pilota dels blaugranes. Amb una nova proposta de Xavi, amb Balde i Raphinha actuant com a extrems purs, Kessie i Gavi han jugat més avançats i això ha propiciat algunes arribades interessants del "30".

Sergi Roberto, substituït

Quan només havien passat 15 minuts de partit, ha arribat una mala notícia pels homes de Xavi Hernández. En la seva 10a titularitat consecutiva, Sergi Roberto ha hagut de ser substituït per molèsties a la cuixa esquerra. En el seu lloc ha entrat Eric Garcia que ha adoptat la posició de lateral.

No arriba el gol

Xavi Hernández ha volgut obrir el camp i aprofitar tota l'extensió del terreny de joc per generar ocasions. Els canvis d'orientació han estat la clau de la proposta blaugrana, aprofitant els dos extrems oberts per encarar l'u contra u i plantar-se en l'àrea rival. Però precisament l'ocasió més clara dels culers no ha arribat d'una jugada construïda, sinó d'una transició. Ter Stegen ha estat l'encarregat d'iniciar-la amb un servei de porteria llarg que ha arribat als peus de Raphinha, però la rematada del brasiler s'ha topat amb el pal. El refús l'ha caçat Balde, però novament la fusta ha frustrat el primer dels blaugranes.

Sense èxit els dos equips han continuat buscant el gol durant la primera meitat. El Barça s'ha topat amb un Getafe valent i sense complexes i això ha propiciat un duel obert. A més, els darrers compassos dels temps, s'han fet notòria els problemes en la sortida de pilota blaugrana i el tècnic egarenc ha decidit moure la defensa per aconseguir treure l'esfèrica en construcció. Abans de marxar a vestidors, Lewandowski ha estat a punt d'obrir la llauna amb una rematada de cap que ha salvat heroicament David Soria.

Marcador immòbil

La segona meitat ha arrencat amb un Getafe amb ganes d'obrir el marcador. Amb molta empenta, els blaus han estat més actius als primers minuts del temps. Contràriament a la primera part, on els de Sánchez Flores han estat més arreplegats, a la segona l'equip madrileny ha adoptat un joc més ofensiu per buscar el gol. Per la seva banda, el Barça no ha aconeguit generar ocasions clares per obrir la llauna i això ha obligat al tècnic de Terrassa a moure la banqueta per generar més en atac. Ferran i Ansu, que amb aquest partit ha arribat als cent duels com a culer, han entrat al terreny de joc a la recerca del primer gol.

Però ha estat Raphinha el creador de l'acció més clara dels blaugranes en el segon temps, amb un xut des de la frontal que ha sortit fregant el pal esquerre de la porteria de David Soria. PEr la banda blava, Borja Mayoral ha fet la rèplica a la porteria de Ter Stegen.

Aquestes dues jugades han estat les aproximacions més clares. Perquè el pas dels minuts tampoc no n'ha portat gaires més. Tot i que el Barça ho ha intentat, la manca d'encert ha estat evident. Finalment, el marcador no s'ha mogut del 0-0 inicial.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut