PRÈVIA | Barça - Madrid: Un Clàssic amb premi final

PRÈVIA | Barça - Madrid: Un Clàssic amb premi final

Els culers afronten la tornada amb l'avantatge mínim del 0-1 de l'anada per fer-se amb un bitllet per a la final de Sevilla

Després de la victòria davant l’Elx al Martínez Valero per 0-4, els blaugranes es tornaran a trobar amb el Reial Madrid, en el que serà el cinquè Clàssic de la temporada i el tercer en gairebé un mes. Barça i Madrid lluitaran aquest dimecres a l’Spotify Camp Nou pel segon bitllet per a la final de la Copa del Rei, on ja espera l'Osasuna.

El Barça arriba al partit de tornada de les semifinals amb l’avantatge aconseguit a l’anada en terreny blanc. Els de Xavi es van endur un molt valuós 0-1, gràcies al gol en pròpia porta de Militao. Ara, a l’Spotify Camp Nou, intentaran sentenciar l’eliminatòria. 

El FC Barcelona arriba al duel havent guanyat els tres últims Clàssics. Això sí, els culers no n'han guanyat cap dels últims tres jugats a l’Spotify Camp Nou a la Copa del Rei. Es va empatar el 2019 i el 2012 (també serviria per accedir a la final) i es va caure per 1-3 l'any 2013. L’última victòria blaugrana a casa a la Copa del Rei davant el Madrid és la del 1997, amb Bobby Robson a la banqueta. Aquell dia el Barça va guanyar per 3-2, amb gols de Ronaldo Nazario, Miquel Ángel Nadal i Giovanni en els vuitens de final de la Copa.

Amb baixes importants

Xavi Hernández buscarà la quarta victòria consecutiva davant el Reial Madrid, però ho farà amb baixes importants. Dembélé, Pedri, Christensen i De Jong continuen lesionats, mentre que el tècnic recupera Raphinha, que estava sancionat a la Lliga per acumulació de targetes grogues.

La convocatòria està formada per: Ter Stegen, R. Araujo, Sergio, Lewandowski, Ansu Fati, Ferran, Iñaki Peña, Marcos A., Jordi Alba, Kessie, S. Roberto, Raphinha, Kounde, Eric, Balde, M. Casadó, Gavi, Pablo Torre, Arnau Tenas, A. Alarcón, Estanis i Aleix Garrido.

El Madrid arriba amb tot

Els blancs visitaran l’Spotify Camp Nou després de guanyar per 6-0 al Valladolid a la Lliga. Karim Benzema va marcar un hat-trick perquè el Madrid tornés a sumar de tres a la competició domèstica, després de caure davant el Barça per 2-1 abans de l'aturada de seleccions.

Els de Carlo Ancelotti recuperaran per al Clàssic a Rüdiger i a Mariano, que estaven lesionats i també a Nacho, que estava sancionat a la Lliga. Però el tècnic italià no podrà comptar ni amb Mendy ni amb Álvaro Rodríguez, tots dos tocats.

El Reial Madrid no arribava a les semifinals de la Copa del Rei des de la temporada 2018/19. Precisament, aquell any van caure davant el Barça per un 4-1 global. I no arriben a una final des de la temporada 2013/14, quan els blancs es van acabar enduent el títol.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut