L'ascens d''El President' Kessie

L'ascens d''El President' Kessie

El '19' blaugrana ha guanyat protagonisme en els darrers mesos i és el segon culer amb més partits jugats després del Mundial

Mà dreta al front i mirada recta. La celebració de Frank Kessie quan marca gol ja és molt coneguda a Can Barça. Un posat que va desfermar l'alegria a l'Spotify Camp Nou en el Clàssic lliguer. Aquesta diana transcendental en la carrera per la Lliga va elevar l'ascendència d'El President en els esquemes de Xavi. 

El segon culer amb més partits des de la tornada del Mundial

El 19 barcelonista ha anat guanyant protagonisme en els onzes del FC Barcelona. Arribat de l'AC Milan a l'estiu del 2022, Frank Kessie ha progressat en els plans del tècnic de Terrassa. Abans del Mundial, era el 19è jugador més utilitzat havent sumat tretze duels. Després de la cita mundialista, ha passat a ser el jugador número 12. I mai millor dit. Perquè és el 12è amb més minuts -un total de 873- després del torneig de seleccions disputat a Qatar. Ha participat en quasi tots els partits.

En concret ha comparegut en 19 de 20. Una estadística que el situa com el segon blaugrana amb més compromisos després del Mundial -només Raphinha ha jugat més, 20-. A més, en set d'ells ho ha fet com a titular.

És cert que la lesió de Pedri l'ha beneficiat perquè ha obert una plaça al mig del camp. Però ha mostrat treball i compromís per ser un dels jugadors encarregats de suplir la baixa del canari. “És un exemple de jugador, de persona; per com treballa. Surti els minuts que surti, sempre està per a l'equip”, va explicar Xavi després de la victòria en el Clàssic.

L'altre culer que també ha aprofitat l'absència del ha estat Sergi Roberto. De fet, l'entrenador culer, també en el postpartit, va admetre no tenir clar si alinear el 20 o el 19 davant el conjunt blanc: “He tingut dubtes fins a l'últim moment de si posava Roberto o Kessie, però ha sortit bé perquè tots dos han marcat i han sortit triomfadors”. 

Decisiu en un nou Clàssic

El futbolista nascut a Cote D’Ivori va sortir a l'Estadi en el minut 77 del Clàssic lliguer. 15 minuts més tard es convertiria en l'heroi de la nit. El seu primer gol a la Lliga com a barcelonista, que també va ser el 3.000 a l’Spotify Camp Nou a la Lliga, va entrar en les memòries barcelonistes. I en la de Kessie. “Ha estat una sensació inexplicable, una sensació increïble. Estic molt feliç d'haver marcat davant de 95.000 persones, no m'ho creia”, va explicar a micròfons de Barça TV. Una centrada de Balde i una rematada precisa amb l'interior del peu van desfermar la bogeria barcelonista en un nou Clàssic.

Perquè dies abans, en el Madrid - Barça de semifinals de Copa del Rei, l'ivorià també va ser crucial. En una transició ràpida i apareixent de segona línia, va rematar amb el peu esquerre davant Courtois. El belga va aturar el gol en primera instància, però el seu refús va anar a parar als peus de Militao, que va enviar la pilota al fons de la xarxa. 

Tres gols i tres assistències de blaugrana

Tot i esdevenir importantíssim en aquell 0-1, la celebració d'El President no es va veure en el Santiago Bernabéu. Però sí a l'Spotify Camp Nou en la primera jornada de la Champions League i en el camp del Ceuta en els vuitens de la Copa del Rei. Una festivitat militar que homenatja el seu pare i que l'afició blaugrana ha vist tres vegades. A més, el 19 ha repartit tres assistències amb la samarreta blaugrana. 

Sens dubte, Kessie és un migcampista amb molta arribada ofensiva. Progressivament, ho va demostrant a Can Barça. A Itàlia ja va deixar la seva empremta amb 37 dianes amb el conjunt rossonero i amb set vestint l'elàstica de l'Atalanta. De moment, l'ascens d'El President Kessie ja va deixant marca al FC Barcelona.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut