Reial Madrid – FC Barcelona: El Bernabéu torna a ser blaugrana (0-1)

Un gol de Militao en pròpia porta al primer temps decideix un Clàssic que sempre ha estat sota control culer

La trilogia de Clàssics ha arrencat amb bon peu. El FC Barcelona s’ha imposat per 0-1 en l’anada de la semifinal de Copa disputada al Santiago Bernabéu gràcies a un gol en pròpia de Militao al primer temps. El conjunt culer, sense Dembélé, Pedri i Lewandowski, ha ofert al camp de l’etern rival una lliçó de futbol efectiu que el permetrà rebre els blancs el proper 5 d’abril a l’Spotify Camp Nou amb un lleuger avantatge. Queda molt encara, però la final de Sevilla és més a prop que fa unes hores.

Tempteig inicial

La cita al Bernabéu ha començat amb ensurt per als de Xavi. Havien transcorregut només 30 segons de partit quan Modric, que s’ha plantat pràcticament sol davant Ter Stegen, ha trigat en definir i ha malbaratat la que seria la millor ocasió per als blancs en tot el primer temps.

Més enllà d’aquest avís, l’inici de partit ha estat de tempteig mutu, amb un Barça ben plantat sobre el camp. Amb quatre migcampistes, ha buscat possessions llargues quan tenia la pilota i ha sabut defensar-se sense patiments quan atacava el rival, que només ha tornat a amenaçar amb un gol anul·lat a Benzema al minut 12 per fora de joc. Claríssim.

Puja la temperatura i marca el Barça

Al minut 24 de partit s’ha produït l’acció que ha acabat d’encendre el Bernabéu. Una continuada falta de Vinícius, que ha impedit la progressió de Frenkie de Jong prop del migcamp, ha acabat amb el brasiler veient la groga i amb l’estadi blanc -en plena reforma- dient de tot a l’àrbitre. A partir d’aquí, el públic local ha clamat contra cadascuna de les decisions del col·legiat.

L’escalfor generada no ha perjudicat el Barça, que minuts més tard ha convertit en gol la seva primera arribada amb perill real a l’àrea blanca. Ha estat en una transició ràpida finalitzada per Kessie, que apareixent des de segona línia ha rematat davant Courtois. El belga ha aturat el gol en primera instància, però el seu refús ha anat a parar als peus de Militao, que ha tornat a conduir la pilota en direcció a la seva pròpia porteria. La carambola ha acabat en el 0-1 després de la revisió del VAR per un possible fora de joc -inexistent- de Kessie.

Sense ocasions al Bernabéu

La segona meitat ha arrencat amb un Madrid amb ganes d’igualar ràpid el marcador. Amb molta empenta, els blancs han aconseguit tancar al seu camp al Barça durant els primers minuts de la represa. Sense èxit. Els culers han mostrat la solidesa defensiva que acostumen a oferir a la Lliga i han vist passar els minuts sense patir cap ocasió clara. El més destacat sobre la gespa eren les diverses grogues que s’anaven repartint. L’han vist Gavi, Nacho, Kessie i Valverde en un interval de 20 minuts.

Una desgràcia impedeix el 0-2

El pas dels minuts afavoria el Barça i impacientava el Bernabéu, cada cop més neguitós. Els culers amenaçaven al contracop i han fregat el gol en una bona jugada de Ferran per banda dreta que Kessie ha rematat a gol... però que Ansu ha desviat sense voler quan la pilota era a pocs metres de tocar xarxa. Una desgràcia que ha impedit el 0-2 abans d'un tram final de partit en què el Barça mai ha vist perillar la seva victòria. El Bernabéu tornava a ser blaugrana.