Manchester United - Barça: S'acaba el somni europeu (2-1)

Manchester United - Barça: S'acaba el somni europeu (2-1)

Fred i Antony han sabut reaccionar al gol dels blaugranes, que tot i l'actitud, no han pogut fer el següent pas al Vell Continent

Fi al somni europeu a Old Trafford. El Barça ha quedat eliminat de l'Europa League (4-3 en el global)  després de la derrota contra el Manchester United. Fred i Antony han capgirat el gol inicial de Lewandowski. Tot i mostrar actitud fins a la conclusió, han estat els red devils qui han escrit una nova història exitosa en un estadi de molta asendència al Vell Continent. I on els culers no han pogut fer un pas endavant. 

Ter Stegen s’ha camuflat amb l’arquitectura de Manchester. El porter barcelonista s’ha convertit en el típic maó de la ciutat anglesa en la presentació del duel a Old Trafford -ensorrat més tard per Fred i Antony-. Un estadi on fins i tot el patiment inicial s'havia relativitzat. Amb la sonoritat adversa dels red devils, el Teatre dels Somnis ha estat una autèntica olla de pressió amb cada arribada local. Fins i tot els aparells electrònics han indicat estar en un entorn sorollós.

 

Balde dinamita els culers i Lewy s'apunta el gol

El Barça de Xavi s’ha vist amagat i ha maldat per plantar-se a l’àrea de De Gea. Una història que ha canviat quan un dels homes més elèctrics de l’onze inicial, Balde, ha forçat un penal. Un jove molt llest i valent que ha enaltit l’errada de Wan-Bissaka. L’experiència de Lewandowski ha posat l’alegria. No sense un moment de suspens. El xut del davanter polonès ha estat més fort que el guant de l’1 rival. Per un moment perllongat, les goles dels aficionats culers a Old Trafford han silenciat la sonoritat vermella. 
 
Aquest 0-1 ha canviat la fisonomia dels culers. Amb un rostre més seriós i segur, l’elenc de Xavi ha igualat la intensitat i l’aplom anglès. Progressivament, Kounde, Araujo, Christensen, Balde, Sergio, Frenkie de Jong, Kessie, Sergi Roberto, Raphinha i Lewandowski han imposat el ritme de joc. I s’han erigit en un bloc. Un mur que quan els d’Erik ten Hag han trobat l’espai, ha aparegut la cama d’un excel·lent capità. Providencial dins de l’àrea. Així com el centenari Araujo, sempre sòlid. 

El Manchester ha intentat despertar. Sense èxit. El Barça ha mostrat força i compromís, tant en atac com en defensa. Tothom ha participat en tasques defensives i ofensives. La pressió alta, liderada per un incansable 19, ha donat els seus fruits i ha permès a Ter Stegen viure en la tranquil·litat. No a De Gea, a quin li han augmentat les pulsacions per un error que ha intentat millorar Sergi Roberto. Res, més, ha trencat el 0-1 del primer acte a Old Trafford. Instal·lat en el temor de veure el segon gol barcelonista. 

Cop per als barcelonistes

El Teatre dels Somnis encara tenia molta història per escriure. I el guió ha virat. El United ha reprès el segon acte amb més energia i, d'aquesta manera, ha empatat el matx. Fred ha estat l'autor. En aquest moment els homes de Xavi han hagut de mostrar mentalitat i personalitat per controlar la revifada local. Sempre sustentada per un ensordidor estadi. La tensió s’ha palpat a la grada i a la gespa. 
 
Sense veure un joc tan fluid, el Barça ha tornat a sofrir. Totes les figures barcelonistes s’han concentrat a defensar. Precisament, un personatge amb tasques defensives ha aparegut en zones de perill. Kounde ha rebaixat l'empenta red devil i ha fet lluir a De Gea. El matx no ha tingut un dominador clar. La part irracional del futbol ha imperat davant l'ordre que intentava posar Xavi des de la banqueta. Un tècnic que ha canviat les peces de la partida i ha donat entrada a Ferran. El Barça ha passat a jugar amb tres davanters, evaporant un migcampista. Una substitució que quasi ha coincidit en el temps amb el 2-1 d'Antony. El Manchester United ha capgirat el marcador. 

De nou, ha tocat tornar a demostrar la personalitat que el tècnic barcelonista s’havia encarregat de demanar en la prèvia. Els arguments ofensius, però han costat d’aparèixer. També amb l'aparició d'Ansu Fati. Tot i l'actitud barcelonista, res ha pogut trencar la victòria del Manchester United. Res ha pogut evitar l'eliminació del FC Barcelona. Res ha pogut canviar que el somni d'Europa hagi finalitzat aquesta temporada. 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut