Girona - Barça: El líder també conquereix Montilivi (0-1)

Girona - Barça: El líder també conquereix Montilivi (0-1)

Un gol de Pedri apuntala la primera posició dels de Xavi, que han resistit a l'última revifada local

Si Girona és una ciutat amb bellesa històrica i arquitectònica, l'elenc de Xavi ha afegit un nou atractiu: la victòria per seguir al capdamunt de la Lliga. El Barça ha tornat a conquerir Montilivi, tercer partit seguit en Lliga, gràcies al gol de Pedri. El canari ha estat centenari com a culer i ho ha arrodonit amb nou gol guanyador. L'únic culer capaç d'endinsar-se en la muralla de l'equip de Michel per cantar victòria en el derbi català. 

 

En un ambient gèlid a l'estadi de Montilvi, el Barça ha mogut la pilota de costat a costat. En els primers compassos, amb més contacte de les botes de la línia defensiva. Formada per Kounde, Araujo, Eric i el recentment renovat Marcos Alonso. Des de la posició de lateral esquerre ha celebrat la seva extensió de contracte amb una bona primera acció defensiva. Ha enviat a córner un contracop dels de Michel. Molt perillosos en les transicions. Esporàdiques perquè els barcelonistes, amb l'estrenada nova equipació, les han anul·lat durant tot el primer període. 

Un voluntariós Raphinha ha intentat trobar les escletxes en la muralla gironina. Oberta quan Ansu Fati, en la posició de davanter centre, ha posat setge als peus de Gazzaniga. Una pressió alta que el tercer integrant ofensiu, Dembélé, no ha pogut enviar al fons de la xarxa. El francès no només no ha pogut enaltir el seu bon moment de forma, sinó que també ha estat substituït per lesió al minut 25. Pedri, que ha complert la seva aparició número 100 com a culer, ha entrat en el seu lloc i ha compartit posicions a la medul·lar amb Frenkie de Jong i Sergio. Gavi ha avançat els seus enèrgics passos a l'atac. 

Sense ser un ball d'ocasions, el Barça ha evolucionat a prop dels dominis de la porteria blanc-i-vermella. Només sacsejada per dues tènues arribades del 10 i el barcelonistes. Incapaços d'alterar la tranquil·litat de l'electrònic de la primera part (0-0). Ter Stegen també ha viscut fresc per les nul·les arribades locals a la línia de gol. La mateixa que a la represa ha sentit més l'alè barcelonista. Molt més actiu i amb més ritme. Un context alegre que ha aproximat el Barça en el seu objectiu de conquerir la tancada defensa gironina. 

Pedri troba els espais en la muralla defensiva

I Pedri ha tornat a enfocar el marcador. El talentós jove migcampista ha acrescut els seus números ofensius en el seu centenari com a culer. El és una autèntica meravella, però que aquesta vegada no s'hagués entès sense la pressió alta de Frenkie de Jong. Gavi, Ansu i Jordi Alba també han participat en la troballa de racons entre els estrets carrers defensius gironins. Una jugada quasi al primer toc per posar calor a l'electrònic. 

Aquest 0-1 ha despertat les ofensives dels de Michel. Araujo i Kounde han emmurallat els tres pals barcelonistes per evitar l'empat. El setge final del Girona ha estat insuficient per negar el triomf barcelonista. No sense sofriment, el Barça de Xavi ha sumat tres nous punts des de la primera plaça lliguera. Aquesta vegada refermada per la nova conquesta de Montilivi. 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut