Barça - Reial Societat: Dembélé escalfa la Copa (1-0)

Barça - Reial Societat: Dembélé escalfa la Copa (1-0)

Els de Xavi Hernández superen els bascos per la mínima a l’Spotify Camp Nou en una nit gèlida i es classifiquen per a les semifinals de la competició del KO

El FC Barcelona jugarà novament les semifinals de la Copa del Rei. L’equip de Xavi Hernández ha eliminat la Reial Societat a l’Spotify Camp Nou, als quarts de final a partit únic, i avança de ronda en la lluita per endur-se aquest trofeu. Ho fa gràcies a un bon gol de Dembélé, que ha fet un autèntic partidàs, i al domini pràcticament autoritari que ha exhibit l’equip culer durant pràcticament tot el partit.

 

Perquè en un duel d’altura i de tu a tu entre dos equips que volen tenir la pilota i juguen a l’atac, el Barça ha guanyat aquest duel particular, amb el control del joc. L'expulsió de Brais Méndez en el primer temps, a més, ha ajudat el Barça, que ja espera rival. El proper dilluns el coneixerà, en una ronda de semifinals que, ara sí, ja és a anada i tornada.

Domini sense recompensa

Ha estat una primera part entretinguda, amb un alt ritme, en què el Barça ha estat el clar dominador. Bé en la pressió i en la circulació de la pilota, ha aprofitat els espais i ha tingut ocasions per avançar-se en l’electrònic. Però el gol no ha arribat i, malgrat aquesta superioritat en el joc, el resultat al descans ha estat el mateix amb què ha començat el duel (0-0).

Un dels millors ha estat Dembélé, que ha mostrat una gran versió en la seva faceta d’assistent i passador. A més, podria haver fet el primer gol de la gèlida nit a Barcelona, però el seu xut amb l’esquerra ha anat fora per poc (min 16). També Kounde l’ha tingut, però la rematada posterior al seu retall a l’interior de l’àrea ha marxat massa creuada (min 44).

Davant d’això, la Real, que no s’ha trobat còmode en cap moment, només ha inquietat la porteria de Ter Stegen en una oportunitat. Molt clara, això sí, ja que Take Kubo s’ha topat contra el travesser (min 30). A més a més, l’equip d’Imanol Alguacil s’ha quedat amb 10 abans del descans, després que, després de l’avís del VAR, Brais Méndez hagi estat expulsat amb una vermella directa (min 40).

Dembélé fa justícia

A la represa, el guió encara s’ha accentuat més, amb un Barça que ha aprofitat la superioritat numèrica per continuar portant el pes del joc. I, ara sí, ha trobat el que havia faltat en el primer temps: el gol. Obra d’un Dembélé que, de nou imperial, ha rebut una passada en profunditat, ha corregut més que la defensa, ha encarat Remiro tot i estar una mica escorat i l’ha enganyat amb el seu xut, que s’ha colat al fons de la xarxa (1-0, min 50).

Tot i que el Barça ha continuat tenint la pilota, aquesta acció ha obligat a la Real a estirar una mica més les seves línies i a trepitjar més àrea, ja sense temps per perdre. Sorloth ha avisat i n’ha tingut una de clara, però la seva rematada ha marxat per sobre del travesser (min 59).

Malgrat tot, l’equip de Xavi ha imposat la seva llei, ha dormit el partit i ha dificultat l’avenç dels bascos amb el control i la insistència ofensiva, obligant els de Sant Sebastià a buscar sortir a la contra. I és que ha tancat els txuri-urdins a dins l’àrea i s’ha tornat a trobar ràpidament. Gavi, amb una rematada després d’una (nova) centrada de Dembélé (min 65), s’ha topat contra el travesser en una de les oportunitats més clara dels culers. L’altra, un cop de cap de Lewandowski que ha salvat Remiro (min 84)

Però el gol no ha arribat i el pas dels minuts, tot i el domini, ha fet creure a una Reial Societat que ha tingut la seva oportunitat en el tram final: errada de Ter Stegen en la sortida de la pilota, recuperació de Navarro i aturada del porter alemany del Barça per salvar l’empat pràcticament ‘in extremis’ (min 88). No s'ha aturat aquí perquè de nou ha aparegut, ja al temps afegit, per refusar una remada seca que podria haver significat l’empat (min 91).

La mà salvadora de Ter Stegen, i un control més ferri en els darrers intents, han permès al Barça tancar aquesta eliminatòria i poder assolir la classificació per a la següent ronda de la Copa del Rei. Les semifinals ja esperen.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut