60a semifinal de Copa per al Barça

60a semifinal de Copa per al Barça

El conjunt blaugrana tornarà a jugar les semifinals de la Copa del Rei; en 40 ocasions ha aconseguit, després, la classificació per a la gran final

El Barça s'ha classificat per a les semifinals de la Copa del Rei després de superar la Reial Societat en l'eliminatòria a partit únic disputada aquest dimecres a l’Spotify Camp Nou (1-0). D’aquesta manera, el Barça ha assolit la seva 60a classificació per a una semifinal de Copa que, a diferència de la resta de fases, es disputarà a doble partit.

Jugar les semis de Copa sembla quelcom normal per al Barça, però té un mèrit enorme haver-ho fet 60 vegades de les 119 que s’han disputat en aquesta competició, el que significa que el FC Barcelona ha arribat a les semis una vegada cada dues Copes disputades (50,42%).

Precedents a semifinals 

I un cop a semis... què ha passat després? De les 59 vegades que el Barça ha disputat la penúltima ronda, en un total de 40 ha assolit la classificació per a la gran final. O dit d'una altra manera: només en 19 ocasions el Barça ha quedat eliminat a les semifinals.

Posteriorment, d'aquestes 40 vegades que s'han superat les semifinals, la Copa s’ha guanyat en 29 ocasions. Cal recordar que el Club té 31 Copes del Rei, però l’any 1910 la Copa es va fer en format lligueta i, per tant, no va haver-hi semifinals; mentre que l’any 1913 el Barça va jugar directament la final.

Una dècada gairebé perfecte

Si mirem els últims 10 anys, veiem com arribar a les semifinals ha estat encara més recurrent de l’habitual. I és que en les últimes 10 Copes del Rei, el Barça ha arribat a les semifinals cada temporada menys la 2019/20 i la 2021/22, les dues vegades eliminat per l’Athletic Club: en el 2020 als quarts de final i en el 2022 als vuitens.

Però la resta de vegades el Barça ha jugat com a mínim les semifinals de Copa, on ha guanyat cinc títols, quatre d’ells consecutius entre la temporada 2014/15 i la 2017/18. I ha perdut dues finals, el 2014 davant el Reial Madrid i el 2019 davant el València.

I per trobar l’última vegada que el Barça ha caigut eliminat en semifinals ens hem de remuntar a l'any 2013. Amb Tito Vilanova a la banqueta, els blaugranes van caure a les semifinals davant el Reial Madrid. Des d’aquell any, jugar les semis ha estat sinònim de classificació per a la final.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut