Barça - Getafe: Pas victoriós (1-0)

Barça - Getafe: Pas victoriós (1-0)

Els blaugranes han sumat tres punts més a la Lliga gràcies al gol de Pedri, que també ha servit per continuar invictes en aquest 2023

Tres punts més. El Barça ha derrotat per la mínima el Getafe en el primer partit de l'any a l'Spotify Camp Nou. El gol de Pedri i una aturada providencial de Ter Stegen han estat decisius per continuar invictes en aquest 2023. 

 

Aquest Barça - Getafe ha tingut uns teloners de quirats. L'afició congregada a l'Spotify Camp Nou, un total de 79.814 persones, ha aplaudit amb èmfasi i alegria la Supercopa d'Espanya i la samarreta 700 de Sergio Busquets. El capità barcelonista ha sumat la seva participació 703 sortint de titular, escudat per un sempre enèrgic Gavi i un sempre talentós Pedri, en el retorn de la Lliga a Barcelona. Una data especial que també ha servit per festejar l'Any del Conill

Aquest 2023 a l'Estadi també s'ha presentat amb gresca atacant barcelonista -una presentació que no ha trobat la correlació en el desenvolupament del matx-. Amb culers encara buscant el seu seient, Raphinha ha buscat a l'espai un actiu Ansu Fati en la posició de nou. Un entremaliat Dembélé ha testat els guants de David Soria i ha fet anar de corcoll la defensa madrilenya. Molt hermètica, però també capaç de provocar un esglai a la defensa barcelonista formada per Sergi Roberto, Kounde, Christensen i Balde. El fora de joc ha evitat que Mayoral celebrés el primer gol de la tarda. 

Pedri i Ter Stegen, la sort blaugrana

El guió del matx ha virat cap a un context rocós. Només les pinzellades desequilibrants del blaugrana han sobresaltat el ritme lent. Però l'espessor ofensiva ha seguit imperant fins que Pedri ha enfocat la imatge. La pressió alta d'un solvent Christensen ha connectat amb el 22 -que havia permutat amb l'extrem francès-. El brasiler ha enaltit la recuperació amb una assistència al primer toc que ha trobat la internada del 8. El canari ha allargat la cama per anotar l'1-0; el seu cinquè gol de la temporada, el quart en Lliga. Quina sort tenir-lo enmig del camp culer. 

Ter Stegen ha allargat la felicitat blaugrana. Perquè els de Quique Sánchez Flores s'han plantat a l'àrea del porter alemany. Borja Mayoral es disposava a millorar la seriosa actuació del seu equip en la primera part, però l'ho continua aturant tot. L'estratosfèric mur del de Mönchengladbach ha pausat el matx. Quina fortuna tenir-lo sota els tres pals barcelonistes. 

Un avenç lent

L'elenc de Xavi ha monopolitzat la pilota a la represa -que ha vist l'entrada d'Eric i Jordi Alba-. Un argument insuficient per filar amb les ocasions. Perquè en els metres finals ha imperat la fredor en el control o passada final. A més, el Getafe ha seguit concentrat en tasques defensives i ha impossibilitat la troballa còmoda d'espais. Sens dubte, que la seva idea s'ha plasmat sobre el terreny de joc. Perquè el partit ha persistit en un compàs feixuc. En un estat de letargia. 

Amb l'aparició de Kessie al verd, un incansable Gavi ha ocupat posicions més avançades en la medul·lar. Una modificació tàctica que ha sacsejat les escasses estadístiques ofensives del Barça. Una transició ràpida guiada per Dembélé i acabada pel 19 han propiciat la intervenció del porter rival. A l'altra porteria, Ter Stegen també ha estat atent a un cop de cap de Latasa en la conclusió.

Res més ha trencat l'1-0 definitiu. D'aquesta manera, el Barça ha continuat amb el seu pas victoriós en aquest 2023. Un any que s'ha iniciat a l'Spotify Camp Nou amb tres punts més per als de Xavi Hernández a Lliga. Una competició que veurà una jornada més el FC Barcelona com a líder. Un líder que, contra el Getafe, ha gaudit de la sort de tenir Pedri i Ter Stegen. 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut