L'Argentina de Messi, campiona del món contra la França de Kounde i Dembélé (3-3; 4-2)

En la tanda de penals, l’albiceleste ha derrotat la selecció dels blaugrana Kounde i Dembélé, que no pot sumar el seu segon Mundial de forma consecutiva | FOTOS: FIFA.COM

Jules Kounde i Ousmane Dembélé no podran tornar cap a Barcelona amb la medalla de campions del món. Perquè aquest diumenge, en la gran final del Mundial de Qatar 2022, França ha caigut contra l’Argentina de Leo Messi, que tanca el cercle i suma el títol que li faltava.

Després d’un partit molt emocionant, que ha arribat 2-2 als 90 minuts, 3-3 al final dels 120 i que s’ha decidit al penals, la selecció albiceleste aconsegueix la tercera estrella, després de les guanyades els anys 1978 i 1986. Triomf, doncs, que es resistia però que ha acabat arribant de la manera més èpica. Messi i Di María han avançat els argentins, però Mbappé ha fet dos gols en un minut que han forçat la pròrroga. En el temps extra, Messi i Mbappé han tornat a veure porteria i el 3-3 ha marcat la final, que s’ha decidit pels penals. L’efectivitat dels d’Scaloni des dels onze metres ha estat determinant i el títol viatja cap a l’Argentina.

D’aquesta manera, els de Didier Deschamps no poden revalidar el títol de campió que ja van guanyar a Rússia l’any 2018, amb Dembélé també en aquell equip, però sí que tornen a casa amb un subcampionat molt valuós després d’un Mundial en què van quedar primers de grup i van derrotar Polònia, Anglaterra i el Marroc a les eliminatòries.

Domini argentí en el primer temps

La selecció de Lionel Scaloni, molt recolzada per la seva afició a les grades de l’estadi, ha estat qui ha dominat el primer temps. Ha tingut més la pilota i ha jugat més a l’àrea de Lloris. Això s’ha reflectit en el marcador al descans, després d’un penal comès per Dembélé sobre Di María que ha permès a Leo Messi obrir la llauna (1-0, min 23) i d’un contracop culminat pel mateix Di María (2-0, min 36).

Empat i reacció francesa

A la segona meitat, França ha intentat reaccionar i Didier Deschamps ha començat a moure la banqueta. De fet, Dembélé i Giroud han estat substituïts al minut 41 i l’exblaugrana Griezmann i Theo Hernández han sortit del terreny de joc al 71. Tot i que l’Argentina ha tingut opcions per fer el tercer, finalment ha estat França qui ha vist porteria. La selecció bleu ha avisat, però el gol ha arribat des dels onze metres, a través de les botes d’Mbappé (2-1, min 80). Un minut després, el mateix Mbappé ha fet embogir l’afició francesa quan ha engaltat de primeres una centrada que ha significat l’empat (2-2, min 81) que ha forçat la pròrroga.

mini_1450086797

La pròrroga, d’infart

El 2-2 ha costat de trencar, sabedors tots dos conjunts que una errada seria pràcticament definitiva. L’Argentina ha tingut dues ocasions clares en el tram final de la primera part de la pròrroga, amb accions de Montiel i Lautaro i jugades defensives d’Upamecano, però no ha estat fins a la segona meitat quan Leo Messi ha tornat a fer esclatar els ànims dels seguidors de l’albiceleste. I és que l’exjugador del Barça ha caçat un refús després d’un xut de Lautaro i ha anotat el seu setè gol en aquest campionat mundial (3-2, min 108).

mini_1450105000

Però l’alegria no ha estat definitiva, perquè Mbappé ha aprofitat un nou penal per tornar a posar l’empat a pocs minuts per al final (3-3, min 117). Tant Lautaro com el mateix Mbappé podrien haver evitat els penals, però el resultat no s’ha mogut i els llançaments dels onze metres han estat decisius.

Ple de l’Argentina als penals

Enmig d’uns nervis brutals, i ja sense Kounde sobre la gespa -l’han substituït al 121-, l’Argentina no ha fallat i Messi, Dybala, Paredes i Montiel han transformat els seus llançaments. Mbappé i Kolo Muani també els han fet, però Coman i Tchouameni els han fallat i el trofeu ha volat cap al país sud-americà. També cap a les vitrines d’un Leo Messi, MVP del torneig, que, ara sí, suma tots els títols que ha disputat.