El Barça actualitza rècords del Mundial

El Barça actualitza rècords del Mundial

Gavi, Pedri i Balde van ser protagonistes en el triomf de la selecció espanyola davant Costa Rica i van batre marques de precocitat / FOTO: FIFA.COM

Al Mundial de Qatar 2022, el Barça ha reescrit pàgines d'història de les cites mundialistes. I això que encara estem a la primera jornada del present mundial. Després de ser la Copa del Món amb més representació barcelonista, Gavi, Pedri i Balde han actualitzat noves marques. 

Gavi, un debut per emmarcar

Aquest noi de només 18 anys està tocat per una vareta màgica. Com a blaugrana el seu nom ha estat associat a constants rècords. I com a integrant de la selecció espanyola també. En el Mundial ha tornat a exhibir el seu desvergonyiment tot i la seva joventut per trencar marques a l'abast dels escollits. Ho va demostrar amb el 5-0 en la primera jornada de la selecció espanyola davant Costa Rica. Una diana que va aglutinar força i classe. 

Aquest gol amb l'exterior del peu, va arrodonir el seu debut en una Copa del Món. Perquè es va convertir en el futbolista més jove en perforar la porteria en un Mundial. D'aquesta manera, es va colar en la primera posició d'un podi format pel romano-hongarès Kovács i l'exblaugrana Leo Messi. Sens dubte que el seu nom ha emergit en força en l'Olimp dels golejadors joves. I és que la diana contra Costa Rica, també ha tret a la palestra una marca que no es veia des de 1958. Des de Pelé cap altre futbolista tan jove havia anotat en una Copa del Món. Una joventut que el situa en la posició de bronze de realitzadors més joves en un Mundial. 

Ara bé, si ens centrem en els rècords de la selecció espanyola, el 30 culer, que va ser l'MVP del matx contra la selecció de l'Amèrica Central,  en va acumular dos més. Al Pròxim Orient, Gavi es va erigir en el golejador més precoç amb el combinat espanyol en una Copa del Món. El de l'elenc de Luis Enrique també es va penjar l'or en una altra estadística, on apareix el nom d'Alejandro Balde

Balde i Pedri acompanyen un Gavi estel·lar

El lateral esquerre, que també es va estrenar amb Costa Rica, ocupa la posició de plata de futbolistes més joves en jugar un Mundial amb la selecció espanyola. Com no podia ser d'una altra manera, Gavi és el primer. El nom del migcampista sevillà encara guarda un nou rècord. Aquesta vegada acompanyat d'un altre blaugrana que aguarda molta qualitat en les seves botes, Pedri. En aquesta primera jornada prolífica de la selecció espanyola davant Costa Rica, per segona vegada en la història, un club, en aquest cas el Barça, va aportar dos jugadors titulars menors de 20 anys en un mateix partit d'un Mundial: Gavi i Pedri.

Sens dubte, que el Barça ha actualitzat alguns dels rècords del Mundial. I només es porta una jornada de Qatar 2022. 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut