Gavi: una primera temporada de rècord

Gavi: una primera temporada de rècord

El migcampista blaugrana ha disputat 47 partits amb el primer equip i ha superat diversos rècords

Gavi ha tancat aquest curs amb 47 partits disputats amb el primer equip, un curs en què el jugador blaugrana s'ha anat consolidant al primer equip amb bones actuacions. Uns bons registres de Gavi que, a més li han servit per trencar rècords de precocitat en clau blaugrana i per debutar i també fer història amb la selecció espanyola.

Debut oficial amb el primer equip

Gavi va disputar el seu primer partit oficial amb el primer equip en el Barça-Getafe del 29 d'agost. D'aquesta manera el jove blaugrana es convertia en el quart futbolista culer més jove en debutar amb el primer equip. 

mini_2021-08-29_FCBvsGETAFE_58

Bons registres 

A partir d'aquí Gavi ha anat guanyant protagonisme en l'equip fins a disputar 3092 minuts amb el primer equip. I ho ha fet amb bones actuacions, marcant dos gols -contra l'Elx i l'Atlètic Madrid al Camp Nou- i repartint cinc assistències. El seu primer gol amb el primer equip davant l'Elx el va convertir en el tercer golejador més jove, amb 17 anys i 135 dies. Només el superen Ansu Fati (16 anys i 304) i Bojan Krkic (17 anys i 53 dies) com a golejadors més joves amb el primer equip.

A més de marcar dos gols Gavi ha assistit a Araujo en el el Barça-Granada, a Nico en l'Osasuna-Barça i en el Barça-Elx, a Aubameyang en el València-Barça i a Pedri en el Llevant-Barça. Tot en partits de Lliga.

 

Fent història amb la selecció espanyola

Les seves bones actuacions amb el Barça el van portar a la selecció espanyola absoluta i va assolir un altre rècord el més d’octubre. El blaugrana es va convertir en el debutant més jove de la història de la selecció espanyola, amb 17 anys i 62 dies. D’aquesta manera, Gavi superava el rècord d’Ángel Zubieta, vigent des del 1936, i al qual el seguia també Ansu Fati. 

Però Gavi segueix deixant mostres de la seva qualitat i fa pocs dies, en el partit entre la selecció espanyola i la República Txeca va convertir-se en el golejador més jove amb el combinat espanyol absolut. Amb 17 anys i 304 dies Gavi va superar un rècord que es trobava en possessió d’Ansu Fati des del 2020. En aquella ocasió el 10 culer va marcar amb 17 anys i 311 dies. 

FVFEXd9WAAIhPfU

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut