Un any del primer partit de Xavi a la banqueta

Aquest diumenge 20 de novembre fa un any del Barça-Espanyol, l'estrena de l'egarenc com a tècnic culer

El 20 de novembre del 2021 Xavi Hernández es va estrenar com a entrenador del Club de la seva vida en un derbi davant l’Espanyol a l'Spotify Camp Nou. Un primer partit que va acabar amb victòria per 1-0 encentant així l’època Xavi de la millor manera. Ara, un any després, l’egarenc té al Barça a la primera posició de la Lliga amb unes grans dades.

Victòria al derbi

El primer partit de Xavi ja va deixar clares les intencions del tècnic amb l’equip. El Barça va guanyar el derbi davant l’Espanyol per 1-0  on els blaugranes van destacar sobretot amb la possessió de la pilota, una pressió alta i amb el joc per banda gràcies als extrems. Trets característics del Barça de Xavi que hem pogut veure d’ençà d’aquell dia.

Memphis va ser l’autor del primer i únic gol del debut de Xavi. El neerlandès va obrir el derbi amb un gol de penal al minut 48.

Xavi no va ser l’únic que va debutar aquell dia, ja que el tècnic egarenc va posar de titular al jove extrem de la Masia, Ilias Akhomach. El davanter nascut a Hostalets de Pierola va acabar jugant fins a dos partits més aquella temporada, dos de Lliga i un de Copa del Rei.

Les dades de Xavi

Xavi arribava al Barça després d’entrenar l’Al-Sadd de Qatar, equip amb el qual va guanyar set títols. D’ençà que va agafar la banqueta del Barça ha disputat 56 partits, on ha aconseguit 33 victòries, 11 empats i 12 derrotes.

Aquesta temporada l’equip està líder dos punts per damunt del Madrid i amb només cinc gols encaixats en 14 partits. A Europa va caure eliminat de la Lliga de Campions i disputarà els setzens de final de la UEFA Europa League davant el Manchester United.