Una remuntada inèdita

Per primer cop en tota la història del Club, el Barça aconsegueix capgirar el marcador fora de casa i amb inferioritat numèrica

La victòria contra l’Osasuna (1-2) va suposar un resultat històric dins de la història del Club. Mai s’havia registrat una remuntada amb unes característiques similars. Per primera vegada, el conjunt blaugrana va ser capaç de capgirar un marcador advers amb un home menys i fora de casa en un partit en el qual anava perdent al descans.

Una remuntada amb aquestes circumstàncies tampoc s’ha donat gaires vegades a la Lliga. De fet, l'última va ser el 10 de gener del 2009 quan el Sevilla va capgirar un 1-0 al Deportivo per finalment, firmar un 1-3 al marcador. El conjunt andalús va remuntar  a la segona part en les mateixes condicions que el Barça, perdent, amb un home menys i com a visitant.

Primera remuntada de la temporada

Per primer cop aquesta temporada, el Barça ha aconseguit capgirar un marcador advers. Fins ara, el conjunt blaugrana no havia estat capaç de fer-ho en cap partit on el rival s’avancés. Ni a la Lliga contra el Real Madrid, ni a la Champions contra Bayern i l’Inter, els culers van poder aconseguir la victòria.

De fet, tampoc han tingut gaires partits on fes falta una remuntada, ja que l’equip blaugrana dels 20 partits que ha disputat entre competició domèstica i europea aquesta temporada ha obtingut 14 victòries, 2 empats i 4 derrotes.

I és que pels culers marcar primer és sinònim de triomf. El Barça és l'equip de la Lliga que més vegades s'ha apuntat el primer gol i no ha perdut cap punt aquesta temporada. Sempre que els de Xavi s'han avançat en el marcador a la Lliga s'han emportat els tres punts.

Si repassem resultats, els únics partits en què el conjunt blaugrana no ha marcat el primer gol, han estat contra el Rayo Vallecano (0-0), al Clàssic, on el Barça va acabar perdent per 3-1, i el darrer contra l’Osasuna (1-2). Mentre que en les onze de partits restants, el Barça s’ha avançat en el marcador i cap rival ha estat capaç de capgirar-lo.

Remuntades  de l’era Xavi

Des que Xavi Hernández dirigeix la banqueta blaugrana, l’equip ha estat capaç de remuntar en quatre ocasions. No tots tenen les característiques inèdites del darrer partit contra l’Osasuna, però també van servir per acabar obtenint els tres punts.

La primera fou el sis de febrer del 2022 en un partit a casa contra l’Atlètic de Madrid. Yannik Carrasco va avançar el conjunt matalasser al minut vuit, però el Barça va acabar guanyant el partit per 4-2. Un mes després el sis de març el conjunt blaugrana va remuntar a l’Elx un partit on Ferran Torres i Memphis van firmar la victòria blaugrana per 1-2. I finalment, el deu d’abril, els de Xavi van emportar-se els tres punts “in extremis” després d’un gol de Luuk de Jong al descompte (2-3).

La darrera contra l’Osasuna és la més complicada per les circumstàncies en què es van produir: amb un home menys i fora de casa. A més,  la victòria va donar tres punts d’or que serveixen per mantenir el liderat de La Lliga