Osasuna - Barça: Remuntada de líder (1-2)

Els culers, amb un jugador menys durant més d'una hora de partit per l'expulsió de Lewandowski, s'emporten tres punts d'or d'El Sadar amb gols de Pedri i Raphinha

Gran victòria blaugrana a El Sadar! Els culers, amb un jugador menys durant més d'una hora de partit per l'expulsió de Lewandowski al minut 30, s'emporten tres punts d'or davant Osasuna (1-2). Un gran triomf amb gols de Pedri i Raphinha a la segona part, que dona el triomf als de Xavi per marxar líders a l'aturada del Mundial.

Primera part accidentada

Els primers 45 minuts han estat clarament desfavorables per als culers, que han vist com l'Osasuna s'avançava als sis minuts de joc. David García, a la sortida d'un córner, rematava al fons de la xarxa (1-0, min. 6) en una acció amb polèmica per una possible falta sobre Marcos Alonso.

Després de dues bones ocasions per a Chimy Ávila i Lewandowski, les males notícies seguien per als culers: expulsió per doble groga del davanter polonès, que deixava els blaugranes amb un menys als 30 minuts de joc després d'un xoc amb David García.

Tot i així, el Barça ha intentat reaccionar i Ferran Torres ha vist porteria després d'una gran centrada de Jordi Alba, però el gol ha estat anul·lat per fora de joc, marxant al descans amb l'1-0 en contra i un jugador menys. A més, al descans ha estat també expulsat Gerard Piqué.

Reacció blaugrana... i remuntada!

L'inici de la segona meitat ha estat tot al contrari de la primera: bona acció d'Alba i Ferran en atac, la pilota cau a Pedri que, amb un xut ajustat al pal, igualava el matx (1-1, min. 48). Els culers, tot i jugar amb 10, s'han fet a poc a poc amb el control de la pilota, però Osasuna també ha tingut opcions d'avançar-se mitjançant Chimy Ávila, que s'ha topat amb un gran Ter Stegen

Xavi ha mogut la banqueta donant entrada a Gavi, Ansu Fati i Raphinha, buscant -tot i jugar en inferioritat- el gol de la victòria... i així ha estat. A falta de cinc minuts, passada espectacular de Frenkie De Jong a l'espai per a Raphinha, que amb un espectacular cop de cap, marcava el gol del triomf (1-2, min. 85).

Ja als darrers minuts, el Barça ha sabut defensar bé el marcador, aguantant els últims atacs locals i amb un nou debut: el jove central Chadi Riad ha disputat els seus primers minuts oficials amb el primer equip. Finalment, gran victòria blaugrana per marxar a l'aturada del Mundial com a líders.