Reial Madrid - FC Barcelona: El Clàssic s'escapa (3-1)

Els blaugrana no poden imposar-se al conjunt blanc i perden el liderat de la Lliga

Superats al Clàssic. El Barça no ha pogut superar al Reial Madrid en el Clàssic de Lliga disputat al Santiago Bernabéu (3-1). Els de Xavi han vist com els de Carlo Ancelotti es mostraven molt efectius de cara a porteria i marxaven 2-0 al descans.

A la represa un gol de Ferran Torres ha donat esperances als barcelonistes, que han vist com el Reial Madrid sentenciava de penal amb el 3-1. Tot i els intents culers el Barça marxa de buit del matx i perd el liderat de la Lliga. Un matx que ha suposat el partit 50 de Xavi com a tècnic blaugrana i d'Ansu a la Lliga.

Efectivitat blanca

El Reial Madrid firmaria la primera arribada de perill als set minuts i acabaria en córner. Però a la segona arribada no ha perdonat el Reial Madrid. En un contracop en què Ter Stegen ha aturat la rematada de Vinicius, però Benzema no ha perdonat el rebot per situar l’1-0 (min 12).

Als 25 minuts de joc Raphinha ha fet una gran centrada des de la dreta però ni Frenkie de Jong ni Robert Lewandowski han pogut empatar el matx. I a partir d’aquí els blaugrana s’han crescut i Raphinha ho provaria poc després, igual que Dembélé de cap en una bona centrada de Sergi Roberto.

Quan millor estava el Barça ha arribat el segon gol del Reial Madrid. Una combinació del conjunt blanc ha acabat amb una canonada de Fede Valverde des de la frontal de l’àrea als 35 minuts. I el matx ha marxat al descans sense canvis al marcador.

Sense fortuna

Els primers minuts de la segona meitat han estat de domini de pilota dels culers, però sense ocasions. El Reial Madrid ha vist com un gol de Benzema era anul·lat per fora de joc, però Dembélé s’ha mantingut com a l’home més actiu en l’atac culer però el Barça no es trobava còmode.

Ansu Fati, que ha entrat per Dembélé en els darrers minuts, ha tingut la ocasió més perillosa dels barcelonistes des de lluny i que ha sortit fregant el pal de Lunin.

Reacció insuficient

Encarant els darrers minuts del matx el Barça ha retallat diferències. En una jugada en què la insistència de Gavi ha permès a Ansu marxar per la banda esquerra i Lewandowski assistir a Ferran Torres al segon pal (2-1, min 83). Però en el tram final el Reial Madrid ha sentenciat el matx aprofitant un penal. Rodrygo ha superat Ter Stegen per situar el definitiu 3-1. El Barça perd el liderat, però queda encara molta Lliga.