Reial Madrid – Barça: Un Clàssic amb el liderat en joc

Els blaugrana visiten el Santiago Bernabéu amb l'objectiu de sumar els tres punts i reforçar el liderat a la Lliga

Torna la Lliga amb un Clàssic. Un partit sempre especial i més si hi ha el liderat de la Lliga en joc. Blaugranes i blancs arriben al matx empatats a 22 punts a la classificació després de vuit jornades disputades. Aquest diumenge el Santiago Bernabéu (16.15 hores) de ben segur es viurà un gran partit de futbol.

Al davant els blaugrana es trobaran un conjunt madrileny que es troba en un bon moment, amb set victòries i un empat a la competició domèstica (igual que els blaugrana) i líder del seu grup de la Champions. Aquest serà el Clàssic número 250 en tota la història.

Precedents al Santiago Bernabéu

Si ens fixem en els darrers precedents entre Reial Madrid i FC Barcelona en territori madrileny el balanç és clarament favorable als culers. I és que el Barça ha guanyat els cinc darrers partits a l'estadi blanc. L'excepció va ser el darrer Clàssic, tot i que es va diputar al Alfredo di Stéfano, amb triomf blanc 2-0.

Karim Benzema és la gran amenaça ofensiva dels madrilenys. Acumula set dianes contra el Barça, el segon màxim realitzador blanc en un Clàssic en el segle XXI. Alhora, Vinicius -5 gols- és l'altra referència ofensiva dels de Carlo Ancelotti.

El bon moment culer a la Lliga

Els blaugrana intentaran fer bo el gran moment de Ter Stegen, que ratxa d’imbatibilitat i que després d’una gran actuació en el partit contra el Celta acumula 624 minuts sense encaixar cap gol.

A més, Lewandowski es presenta com la gran amenaça ofensiva dels de Xavi. Amb nou gols el davanter polonès és el màxim realitzador de la competició i ja coneix què és marcar al Reial Madrid. En la seva etapa al Borussia Dortmund i al Bayern de Munic ja va enfrontar-se al conjunt blanc. El 24 de abril de 2013 va marcar quatre gols davant el Reial Madrid defensant la samarreta del Borussia Dortmund. Aquest diumenge una altra oportunitat per seguir fent història.