Mallorca - Barça: Triomf rocós a Mallorca (0-1)

Els homes de Xavi Hernández aconsegueixen endur-se tres treballats punts que permeten als blaugranes continuar, una jornada més, com a invictes a la Lliga

Tres punts vitals (1-0). En un partit caracteritzat per a l’escenari advers que ha presentat l’equip de Javier Aguirre durant els 90 minuts, els blaugranes s’han endut un important triomf després de l'aturada per seleccions gràcies a un salvador gol de Robert Lewandowski en el primer temps i a una gran contundència defensiva.

A banda del resultat positiu per als culers, el partit ha deixat dos rècords en clau blaugrana que reflecteixen el gran inici de Lliga dels homes de Xavi Hernández. El primer de tots, l’ha firmat Ter Stegen que ha batut la seva pròpia marca personal a la competició domèstica després de no encaixar cap gol en els primers 56 minuts de joc a Mallorca; el segon, l’ha protagonitzat Xavi Hernández, en aconseguir el millor inici com a visitant de la història de la Lliga.

Lewandowski trenca l’hermetisme mallorquí

A un Visit Mallorca Stadium ple fins a la bandera, en un duel subratllat d’entrada per l’enrederida posició de la defensa del Mallorca, els homes de Xavi Herández s’han emplenat de paciència des del primer minut de partit per intentar moure la pilota de costat a costat i intentar desfigurar el plantejament altament defensiu proposat per part de Javier Aguirre.

Així doncs, amb aquest context de partit, Robert Lewandowski ha aparegut per liderar l’àtac barceloní. Instants abans de l’equador del primer acte, el davanter polonès ha dibuixat una maniobra plena de talent per avançar als blaugranes en el marcador gràcies a una precisa rematada que ha entrat després de tocar en l’interior de la fusta dreta de la porteria defensada per Rajkovic (min. 20).

Ja amb la firma del ‘9’ culer a l’electrònic del feu mallorquí, el partit ha entrat en una fase molt més física i intensa. Els locals han intentat pujar línies per intimidar la porteria d’un Ter Stegen que ha evitat l’empat gràcies a una aturada a boca de gol sobre un xut de Jaume Costa. D’aquesta manera, amb el porter i el davanter centre blaugrana com a protagonistes en totes dues àrees, els blaugranes han marxat al descans liderant el duel.

El caràcter culer, en escena

Després del pas per als vestidors, el partit ha continuat submergit en la intensitat amb què ha finalitzat el primer temps. Així, els blaugranes s’ha imposat sobre el terreny de joc fent de la vigorositat en els duels i la sòlidesa defensiva el seu pal de peller per frenar els àtacs mallorquins.

En els minuts finals, amb l’enfrontament instal·lat en un escenari ambigu, els barcelonins han serrat les dents fins als minuts finals i gràcies al gran paper demostrat per tota la defensa, liderada per un Ter Stegen de rècord, els de Xavi han aconseguit tres punts que són vitals per continuar a les posicions capdavanteres de la classificació i seguir, una jornada més, sense conèixer la derrota.