Ter Stegen, imbatut a Mallorca

El porter blaugrana ha deixat la porteria a zero en les dues visites a l’estadi de l’equip balear

Ter Stegen està tenint un inici de Lliga espectacular. El porter només ha encaixat un gol, al camp de la Reial Societat, en els primers sis partits de competició, i es troba a només 56 minuts de batre el seu rècord personal a la Lliga. La pròxima sortida blaugrana és al camp del Mallorca, on el mur alemany encara no ha encaixat cap gol.

Ter Stegen i les porteries a zero

El porter alemany ha visitat en dues ocasions el camp del Mallorca i en les dues ha deixat la porteria a zero. La primera va ser a la temporada 2019/20, quan el Barça es va imposar per 0-4. La segona va produir-se la temporada passada, la 2021/22, quan els blaugranes van guanyar per 0-1. L’estadi de l’equip balear, doncs, és una de les sortides més exitoses per al porter blaugrana amb dues victòries i cap gol en contra.

Tret del Mallorca, però, hi ha dos rivals més de Primera Divisió amb els quals l’alemany encara no ha rebut cap gol com a visitant. Es tracta de l’estadi de Motilivi de Girona, on Ter Stegen ha disputat també dos partits amb dues porteries a zero, i el José Zorrilla de Valladolid, on el porter culer l’ha visitat fins a tres vegades i on suma tres imbatibilitats. El rival que, com a visitant, més porteries a zero ha deixat és l’Alabès, actualment a Segona Divisió, amb quatre enfrontaments i cap gol en contra a Mendizorrotza per a l’alemany.

MRG_8632

Un mirall a Europa sota els pals

L’inici de Lliga i l’estat de forma que Ter Stegen està mostrant és un dels motius de la dinàmica del Barça. A dia d’avui el porter suma quatre partits consecutius sense rebre cap gol a la Lliga (Valladolid, Sevilla, Cadis i Elx) i el conjunt de Xavi s’ha convertit en l’equip menys golejat de les cinc grans Lligues. Els equips que més a prop hi estan són el Vila-real, amb dos gols en contra, i l’Atalanta de la Serie A, amb tres.

Amb només un gol en contra, el Barça ha tingut el segon millor inici sota els pals del segle XXI, només superat pel Barça de Luis Enrique la temporada 2014/15, amb zero gols en contra, i ha superat el Barça de Valverde de la temporada 2017/18 que en va rebre dos.

A una jornada per igualar el rècord...

En l'aspecte personal, és la cinquena vegada que Ter Stegen aconsegueix disputar quatre jornades de Lliga sense rebre cap gol. La primera va ser el 2016, les dues següents el 2018 i l’última el 2020. Amb la de la temporada present ho ha aconseguit per cinquè cop i, fins i tot, pot igualar el registre del curs 2019/20 amb cinc porteries imbatudes consecutives, si no encaixa cap gol al camp del Mallorca.

... i a 56 minuts de superar-lo

El porter es troba a només 56 minuts de joc per superar el seu rècord personal. Si al camp del Mallorca Ter Stegen aconsegueix mantenir la porteria a zero durant els primers 56 minuts de partit, l’alemany superarà el rècord personal de la temporada 2019/20 amb més minuts consecutius sense rebre cap gol a la Lliga. Actualment porta 444 minuts sense encaixar-ne i la seva marca personal és de 500 minuts el curs 2019/20. Mallorca dictarà sentència.