Barça- Pumas UNAM: La gran presentació blaugrana en la festa del Gamper

Barça- Pumas UNAM: La gran presentació blaugrana en la festa del Gamper

El trofeu Joan Gamper servirà al tècnic de Terrassa per a presentar l'equip a l'aficiò culer en l'últim test abans del retorn de les competicions oficials

El Barça rebrà als Pumas UNAM aquest proper diumenge a les 20:00 hores en el que serà la festa del barcelonisme. Els mexicans seran els convidats d'honor per a aquesta 57a edició del trofeu Joan Gamper que servirà també com a últim test dels homes de Xavi Hernández abans de l'inici de la Lliga el pròxim dissabte dia 13.

Serà la primera aparició d'aquest nou Barça de Xavi Hernández al Spotify Camp Nou. Així, podria ser la primera oportunitat dels culers de veure en directe a les noves incorporacions de la plantilla blaugrana; Kounde, Christensen, Kessié, Torre, Lewandowski i Raphinha, que podrien aparèixer a la seva nova casa.

El club prepararà un seguit d'activitats als voltants de l'estadi per a aficionats de totes les edats perquè aquest Gamper sigui, un any més, una autèntica festa del barcelonisme que s'espera que es culmini amb la victòria de l'equip, que aconseguiria aixecar així, el trofeu per 45a vegada.

Partit inèdit des del 1963

El Pumas UNAM, l'equip on actualment milita l'exbarcelonista Dani Alves, només s'ha enfrontat un cop al Barça. Diumenge, doncs, veurem el segon partit entre aquests dos conjunts, gairebé 60 anys després del primer: va ser el 1963. en un amistós a Mèxic, on els culers van vèncer per un contundent 6-1.

Tanmateix, en la seva història el Barça ha disputat fins a 31 partits contra equips mexicans. L'últim va ser en l'edició del trofeu Joan Gamper de 2014, en un partit que va finalitzar amb victòria culer per 6-0.

Repassem els partits entre el Barça i els clubs mexicans aquest segle:

2003 Barça - Amèrica 0-2 (Amistós a Ciutat de Mèxic)
2006 Barça 3-0 Tigres UANL (Amistós a Monterrey)
2006 Barça - Chivas Guadalajara 1-1 (Amistós a Los Angeles)
2006 Barça 4-4 Amèrica  (Amistós a Houston)
2006 Barça 4-0 Amèrica (Copa del Món de Clubs a Yokohama)
2008 Barça - Chivas Guadalajara 5-2 (Amistós a Chicago)
2009 Barça - Chivas Guadalajara 1-1 (Amistós a San Francisco)
2009 Barça - Atlante 3-1 (Copa del Món de Clubs a Abu Dhabi)
2011 Barça 1-4 Chivas Guadalajara (Amistós a Miami)
2011 Barça 2-0 Amèrica (Amistós a Arlington)
2014 Barça 6-0 Lleó (Trofeu Joan Gamper a Barcelona)


Els Pumas UNAM, en plena disputa de la lliga mexicana

Ara mateix, l'equip universitari es troba en plena disputa de l'Apertura de la Lliga Mexicana. Amb sis jornades disputades, els mexicans són els novens classificats, en posicions d'accés al Play-off, mantenint-se invictes al campionat mexicà.

L'inici de la lliga, al punt de mira

Aquest serà l'últim partit abans del retorn de la Lliga espanyola. Els homes de Xavi Hernández estrenaran la competició lliguera davant del Rayo Vallecano al Spotify Camp Nou el pròxim dissabte 13 d'agost a les 21:00 hores. Així es donarà inici oficialment a la temporada 2022/23 per als blaugranes.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut