Robert Lewandowski, un nou Bota d’Or per al FC Barcelona

Robert Lewandowski, un nou Bota d’Or per al FC Barcelona

El polonès s’uneix a una àmplia llista de jugadors que han passat per al Club i han estat els màxims golejadors d'Europa

Krankl, Hristo Stòitxkov, Juan Antonio Pizzi, Ronaldo Nazario, Henrik Larsson, Thierry Henry, Luis Suárez, Leo Messi, i ara, Robert Lewandoski. Aquesta és la llista de tots els jugadors que han jugat al FC Barcelona i que han guanyat en algun moment de les seves carreres una Bota d’Or. A aquest elenc ple de jugadors que han fet història a les grans lligues europees, se suma un dels millors davanters centres de la present dècada: Robert Lewandowski, darrer fitxatge blaugrana que s’ha fet amb el prestigiós guardo en les dues darreres temporades. 

Dues temporades per emmarcar  

Des dels inicis de la seva carrera, Robert Lewandowski ha estat sinònim de gol. Ara bé, durant les temporades 2020/21 i 2021/22, el crac polonès ha elevat les seves prestacions golejadores a un altre nivell, fins a convertir-se, durant dues campanyes consecutives, en el màxim golejador d'Europa.  

Gol lewan

D’especial valor va ser la primera Bota d’Or que va rebre. Sota les ordres de l’actual seleccionador alemany Hans – Dieter Flick, Robert Lewandowski va firmar una temporada impressionant aconseguint anotar 41 gols en 2463 minuts disputats a la Bundesliga alemanya, superant els registres de Leo Messi (30) i de Cristiano Ronaldo (29).  

A la següent campanya, la fam golejadora del nou fitxatge culer no es va aturar. Tot i el canvi d’entrenador que va tenir l’equip, Lewandowski es va adaptar a la perfecció a les noves idees de Julian Nagelsmann i va poder revalidar el premi gràcies a les 35 dianes que va anotar. Així doncs, el FC Barcelona incorpora a les seves files a un jugador que porta el gol a la sang, capaç de veure porteria en qualsevol context futbolístic.  

Una llista plena de llegendes blaugranes 

Amb aquestes dues Botes d’Or al seu palmarès, Lewandowski s’uneix a un ampli elenc de jugadors que han guanyat el guardó de màxim golejador europeu i han jugat al FC Barcelona. Entre ells, el jugador que més en posseeix és Leo Messi, guanyador de fins a sis guardons (tots ells guanyats durant la seva estada al Club). Cal destacar que el crac argentí manté vigent el rècord de gols anotats en una temporada regular que va aconseguir a la temporada 2011-12 amb la samarreta del Barça en anotar 50 gols a la Lliga. 

Leo Messi i Suarez bota de oro

Luis Suárez, amb 40 gols a la campanya 2014-15, i Ronaldo Nazario, amb 34 dianes a la temporada 1996-97, són els altres dos jugadors que han guanyat la Bota d’Or defensant els colors blaugranes. Altres grans davanters històrics del Club com Stòitxkov, Thierry Henry, Henrik Larsson, Juan Antonio Pizzi o Krankl, l’han guanyada lluny de Barcelona.  

 


 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut