Tots els rècords de Robert Lewandowski

Tots els rècords de Robert Lewandowski

L'ariet polonès ha batut gairebé totes les marques golejadores establertes a la Bundesliga i a Europa, consolidant-se com un dels millors anotadors de la història

La carrera esportiva de Robert Lewandowski acredita l'ariet polonès com un dels millors davanters centre de tota la història del futbol. Des de la seva arribada a Alemanya el 2010 procedent del seu país, el ‘9’ es va destacar com un 'killer' i, tant en la seva primera etapa al Borussia Dortmund com al Bayern de Munic, el seu immillorable rendiment l'ha caracteritzat per batre gairebé totes les estadístiques golejadores restablertes fins al moment 

Temporada més golejadora de la història de la Bundesliga

La temporada 2020/21, el davanter de Varsòvia va anotar fins a 41 gols, una xifra que li va valdre per endur-se, també, la Bota d'Or europea i per superar l'antic rècord de la competició, que era vigent des de la temporada 1971/72, quan Gerd Müller va celebrar fins a 40 gols. A més, Lewandowski va aconseguir arribar a aquesta increïble xifra disputant només 29 partits, una dada que fa aquesta fita encara més impressionant. 

Any natural més golejador de la història de la Bundesliga

En finalitzar l'any 2021, Lewandowski va superar un altre rècord establert per Gerd Müller el 1972 en marcar fins a 43 gols durant l'any natural, superant els 42 gols que va anotar el llegendari davanter alemany. 

Lewandowski 2

Més partits consecutius marcant gol a casa

A la cinquena jornada de la passada temporada, el Bayern de Munic es va imposar per 7-0 al Bochum, en un partit en què Lewandowski va superar les marques de Gerd Müller i Jupp Heynckes, que havien aconseguit marcar en 12 partits consecutius de Bundesliga. Aquella victòria, que va comptar amb participació golejadora de Lewandowski, va suposar la 13a jornada consecutiva a casa amb gol de l'ariet polonès, superant així a les llegendes del Bayern. Durant aquesta ratxa, Robert va arribar a anotar 24 gols. 

Més partits consecutius anotant

En la mateixa victòria davant del Bochum, Lewandowski anotaria per 19è partit consecutiu en competicions de clubs. Una dada que supera els 15 partits consecutius que va marcar Gerd Muller la temporada 1969/70. 

Més jornades consecutives marcant des de l'inici del campionat lliguer

Lewandowski es caracteritza per començar les temporades amb força. Ha marcat gol en la primera jornada en 8 de les 12 temporades que ha disputat a la Bundesliga. Però la temporada 2019/20 va mantenir aquest impuls convertint-se en l'únic jugador en aconseguir anotar en cadascuna de les 11 primeres jornades d'una temporada. 

Més trofeus de màxim golejador de la Bundesliga

Lewandowski és, empatat amb Gerd Müller, el futbolista que més trofeus de màxim golejador de la Bundesliga ostenta (7). A més, el polonès s'ha endut aquest trofeu les últimes cinc temporades seguides, una proesa que només ell ha estat capaç d'assolir. 

Millor promig golejador

Cap jugador que hagi celebrat almenys 100 gols a la Bundesliga ha marcat a un ritme més ràpid que Lewandowski. L'ariet de Varsòvia té un mitjana de gol cada 100 minuts que disputa, superant els 105 de Müller. La temporada 2020/21 va signar una mitjana d’un gol cada 60 minuts. 

Robert Lewandowski va finalitzar segon a la classificació de la Bota d'Or 2019/20.
Robert Lewandowski va finalitzar segon a la classificació de la Bota d'Or 2019/20.

Home rècord Guinness

El 22 de setembre de 2015 es va dur a terme el que, probablement, és el partit més recordat de la carrera de Lewandowski. Va ser en un enfrontament de Bundesliga contra el Wolfsburg, quan el davanter, sortint des de la banqueta, va marcar 5 gols en només 9 minuts. Aquell dia va batre els rècords de hat-trick, pòquer i repòquer més ràpids de la història, així com el de suplent més golejador en un partit. 

Màxim golejador històric de Polònia

El 2017 Lewandowski es va convertir en el màxim golejador de la història de la seva selecció, en marcar un hat-trick en una victòria per 6-1 contra Armènia, augmentant la seva xifra golejadora amb Polònia fins als 50 gols i superant el rècord de 48 gols fet per Włodzimierz Lubański. Actualment en suma més de 75. 

Tercer màxim golejador història de la Champions League

Lewandowski, juntament amb Benzema, és el tercer màxim golejador de la màxima competició europea de clubs. Només Cristiano Ronaldo i Messi superen els 86 gols que ha aconseguit anotar l'ariet polonès a la Champions League. 

Lewandowski 5

Més gols en un partit de semifinals de Champions

El 2013, Lewandowski va establir el rècord de més gols anotats en unes semifinals de la Champions League en marcar fins a quatre gols en un partit que va disputar contra el Reial Madrid. 

Segon màxim golejador de la història de la Bundesliga 

Només dos jugadors en la història han estat capaços de superar la barrera dels 300 gols al campionat alemany: Gerd Müller i Robert Lewandowski. El nou jugador culer ha celebrat fins a 312 gols als camps alemanys, la segona xifra més alta. 

Màxim golejador a domicili de la història de la Bundesliga

Lewandowski també és el golejador més prolífic lluny del seu estadi de la història de la Bundesliga. El segon és Fischer. 

Més gols a domicili en una temporada de Bundesliga 

Els 19 gols que va anotar el davanter polonès la temporada 2021/22 van establir una nova marca de més gols a domicili en un curs. Va superar els 17 anotats de Jupp Heynckes (la 1973/74) i de Timo Werner (la 2019/20 amb RB Leipzig).  

Campió i màxim golejador (x3) 

El 2020 el Bayern es va proclamar campió del triplet (Bundesliga, DFB-Pokal i Champions League) i Lewandowski no només va ser campió d'aquestes competicions sinó que també es va destacar per ser el màxim golejador de les tres. Ho va fer anotant 34 gols a la Bundesliga, 15 en competicions europees i sis a la Copa nacional. 

Lewandowski 1

Segon jugador estranger amb més partits a la història de la Bundesliga

El natural de Varsòvia és el segon jugador nascut lluny de les fronteres alemanyes amb més aparicions al campionat alemany. Només el peruà Claudio Pizarro, amb 490 aparicions, superen les 375 del polonès. 

10 partits consecutius marcant contra un rival

Lewandowski ha marcat almenys un gol en cadascun dels seus últims 10 partits de Bundesliga en què s'ha enfrontat al Schalke 04. Cap altre jugador havia aconseguit mai una ratxa de més de nou partits consecutius anota

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut