Getafe – Barça: Objectiu assolit (0-0)

En un escenari sempre difícil, els blaugranes aconsegueixen sumar un important punt que els permet acabar la Lliga com a segons classificats

Un punt d’or (0-0). El Barça, que ha viatjat a Getafe amb l’objectiu d’obtenir, com a mínim, un empat per poder finalitzar la Lliga com a segons classificats i estar, consegüentment, a la pròxima edició de la Supercopa d’Espanya, ha complert amb solvència el seu propòsit gràcies a un partit molt tàctic que no ha deixat cap opció als locals d’avançar-se en el marcador.

Igualtat emmarcada en un duel d’estils

En un partit marcat d’entrada per les nombroses baixes a les quals ha hagut de fer front el FC Barcelona, el principal obstacle que ha hagut de superar el conjunt de Xavi Hernández sobre el terreny de joc ha estat trobar forats en una defensa ‘azulona’ que se situava constantment a una altura molt baixa i deixava molt pocs espais entre línies.

Amb aquest context basat en dues idees de joc quasi oposades, ni els arguments proposats per Xavi, ni els plantejats per Quique Sánchez Flores han estat capaços de trencar la igualtat en el marcador durant la primera meitat. Ara bé,  qui ha estat més a prop de desfer el zero en l’electrònic ha estat el conjunt blaugrana. Just quan queia el taló del primer acte, Ferran Torres ha estat a punt de recollir una magnífica centrada al segon pal de Dani Alves, però una pragmàtica intervenció defensiva de Djene ha impedit al valencià sumar el seu cinquè gol lliguer i ha deixat el resultat empatat al descans.

La dinàmica no vira

Els protagonistes del matx han tornat al descans replicant l’escenari viscut durant els primers 45 minuts. Tot i això, la intensitat del duel ha anat pujant de manera progressiva. Mentre que la rereguarda local cada cop mostrava més escletxes a causa del desgast físic, l’entrada d’Ansu Fati al minut 62 ha dinamitzat un àtac culer que ha patit un ulterior canvi quan Memphis ha hagut de marxar del terreny de joc a causa d’una lesió al genoll dret.

Luuk de Jong ha entrat al seu lloc i Ansu, que havia ingressat all partit ocupant la posició de davanter centre, ha passat a la banda esquerra. Amb l’entrada del ‘17’ a la gespa, els barcelonins han intentat connectar amb el neerlandès a través d’algunes centrades àrees, però el bon exercici defensiu dels de Quique Sánchez Flores ha impedit el gol blaugrana. El duel ha finalitzat amb el debut amb el primer equip del jugador del Barça B, Mika Mármol i el 0-0 reflectit en l’electrònic del Coliseum Alfonso Pérez.