PRÈVIA: Betis - FC Barcelona

PRÈVIA: Betis - FC Barcelona

Els blaugranes visiten el cinquè classificat de la Lliga en un partit que pot esdevenir clau per les posicions champions

L'objectiu del Barça al Benito Villamarín és clar: la victòria. Perquè, per una banda, permetria assolir matemàticament una plaça per a la Champions League vinent. Per altra banda, suposaria fer un pas més per assentar-se en la segona posició lliguera. 

En aquest tram final de temporada, l'elenc de Xavi està submergit en una Lliga de cinc equips. I, precisament, el Betis és un dels conjunts involucrats. El flamant campió de la Copa del Rei també busca la classificació per a la màxima competició continental 2022/23. En conseqüència, el triomf agafa més transcendència. L'alegria final barcelonista a Sevilla portaria sota el braç la presència segura al pròxim torneig de les estrelles. 

El Barça arriba a aquesta jornada 35 amb l'embranzida de la victòria al Camp Nou contra el Mallorca. Però, també, amb el record  d'haver deixat escapar unitats vitals contra Cadis i Rayo Vallecano. D'aquesta manera, no hi ha lloc per a la relaxació. Més també, quan el precedent de la primera volta contra els verd-i-blancs guarda una derrota culer a l'Estadi. Ja amb Xavi a la banqueta, els blaugranes es van topar amb el gol de Juanmi. 

Ara bé, el percentatge de victòries lligueres del Betis com a local contra el FC Barcelona és baix: 29%. Una xifra que es reforça en els darrers resultats embutxacats pels barcelonistes a l'estadi del barri d'Heliòpolis, on no perden des del curs 2007/08. Uns registres com a visitants que troben un altre punt positiu per afrontar aquesta jornada lliguera: el Barça és el segon equip que més punts ha sumat com a forà a la Lliga aquesta temporada. 

El rival

Entrenador: Manuel Pellegrini. Tot i ser capaç de derrotar el Barça a domicili en el primer encreuament d'aquest any, el xilè ha perdut els seus últims sis partits de Lliga a casa davant el conjunt blaugrana. 

Màxim golejador: Juanmi. El botxí culer acumula 14 dianes a la Lliga. Però si fem el còmput global d'aquesta campanya, Borja Iglesias i el davanter malagueny lideren la taula golejadora dels andalusos. Una faceta on també destaca el talentós francès, Nabil Fekir, amb deu. 

Classificació: amb 58 punts.  Immers en la lluita per entrar a la Champions, encadena tres duels lliguers sense conèixer la victòria. D'aquesta manera, també estan ansiosos per apoderar-se dels tres punts. Es presenta un Betis-Barça apassionant i transcendental per les posicions Champions. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut