Una Lliga de cinc equips: el camí per a la Champions League

Una Lliga de cinc equips: el camí per a la Champions League

El Barça, juntament amb el Sevilla, l’Atlètic de Madrid, el Betis i la Reial Societat lluitarà en aquest tram final de temporada per una plaça per a la pròxima edició de la Copa de Campions

FC Barcelona, Sevilla, Atlètic de Madrid, Betis i Reial Societat. Cinc equips per tres places que donen accés directe a la següent edició de la Champions League. Aquesta és la carta de presentació d’un tram final de curs lliguer que es perfila amb una emoció màxima en la part alta de la taula classificatòria. Ara bé, els objectius del Barça van més enllà d’estar a la vinent màxima competició continental. I és que els blaugranes tindran també l’al·licient d’acabar la Lliga com a segons i jugar, una temporada més, la Supercopa d’Espanya.

El Benito Villamarín per assegurar la Champions

D’entre tots aquests equips, en la vigilia de la 35a jornada de Lliga, el millor ubicat per assolir tots aquests reptes és el conjunt barceloní. Els de Xavi Hernández són segons amb 66 punts, distanciats per cinc punts de l’Atlètic de Madrid, equip que tanca la zona Champions. A més, si els culers aconsegueixen sumar els tres punts en el duel contra el Reial Betis, que es disputarà el dissabte set de maig a les 21:00 hores, estaran matemàticament classificats per a la pròxima Copa de Campions.

Quatre jornades carregades de duels directes   

Un dels episodis més importants que es viuran en la disputa per a les tres places que donen bitllet directe per a la Champions League 2022/23 se celebrarà durant el cap de setmana del sis i set de maig, que emmarcarà la 35a jornada de Lliga, perquè, tots cinc equips, tindran duels de màxima exigència. Després que el Barça visiti al Betis en el transcendental duel del Benito Villamarín, el Sevilla i l’Atlètic de Madrid s’enfrontaran al Vila-real i al Reial Madrid, respectivament; dos equips situats també en la part alta de la taula. Per altra banda, la Reial Societat visitarà el sempre difícil Ciutat de València, per jugar contra un Llevant immers en plena lluita per evitar el descens.

Un cop superada aquesta vital jornada, qui té el calendari més de cara, amb dos partits al Camp Nou contra el Celta i el Vila-real i una vista a l’estadi del Getafe, és el FC Barcelona; ja que tots els altres conjunts tindran duels directes i d’alta competitivitat. Mentre el Sevilla i la Reial Societat s’hauran d’enfrontar contra l’Atlètic de Madrid, el Betis haurà de visitar Mestalla i el Santiago Bernabéu.

Donar continuïtat a la ratxa europea

Així doncs, en aquests dos duels al Camp Nou contra el Celta i el Vila-real i les dues visites al Benito Villamarín i al Coliseum Alfonso Pérez, el combinat barceloní intentarà estar a la fase de grups de la màxima competició europea per 19a temporada consecutiva. En tots aquests anys, els blaugranes han finalitzat el curs lliguer situats sempre, com a mínim, en la tercera posició. Per tant, ara, els homes de Xavi Hernández intentaran donar continuïtat a aquests darrers bons resultats i classificar-se, un any més, per a la fase final de la Champions League.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut