Reial Madrid - Barça: Quin festival! (0-4)

Un Barça pletòric ha assaltat el Santiago Bernabéu en una nit per a la història rubricada amb els gols d'Aubameyang (2), Araujo i Ferran Torres

2 de març del 2019. Aquesta era la data de la última victòria blaugrana en un Clàssic. Fins avui. En una nit excepcional, el Barça de Xavi Hernández ha fet un exercici perfecte per assaltar el Santiago Bernabéu i gaudir d'una nit inoblidable al coliseu blanc. Una més.

En 90 minuts de futbol-champagne, els culers han dominat d'inici a fi i han atropellat a un Reial Madrid que no ha pogut fer res més que contemplar el festival blaugrana. Aubameyang, per partida doble, Araujo i Ferran Torres han plasmat al marcador la tremenda superioritat visitant i han deixat un resultat per a la història.

Domini absolut del Barça

Ha estat el Madrid el primer en avisar amb un xut creuat de Valverde que Ter Stegen, amb una gran estirada, ha pogut refusar. Eren els primers minuts i poc a poc el Barça ha començat a demostrar que l'amenaça de l'uruguaià no havia estat res més que un miratge, doncs els blaugranes han agafat la pilota i han imposat el seu joc sotmetent al conjunt d'Ancelotti. Aubameyang, en un brutal estat de forma, feia el primer avís aprofitant una centrada lateral de Ferran que Courtois ha pogut refusar.

No s'ha posat nerviós el Barça, convençut del mètode i confiat en que els fruits arribarien més d'hora que tard, recuperant la posessió constantment en zones perilloses, anticipant-se des de darrere i sent agressiu en atac.

La primera tombarella

Apretava el Barça i a la mitja hora de joc Aubameyang ha fet justícia. O. Dembélé, avui titular, ha arrencat la moto i, després de deixar enrere a Nacho, ha tret un centre que el davanter gabonès ha enviat a guardar (0-1). No en tenia prou un Barça afamat, amb ganes de passar-s'ho bé i que olorava sang. A la sortida d'un córner, de nou Dembélé s'ha posat el vestit d'assistent i ha estat Araujo qui ha rematat de cap a la xarxa (0-2).

Encara ha pogut fer més mal un Barça desacomplexat, volcat en atac i sacrificat en defensa i que veia com la idea de partit que Xavi tenia al cap sortia a la perfecció. Així s'ha arribat a un descans en que Ancelotti ha mogut fitxa per intentar evitar la primera derota del curs del Madrid en lliga com a local.

Exhibició total

Ha sortit en tromba el Barça després de passar per vestidors i, després que Ferran no pugués convertir una clara ocasió davant Courtois, s'ha tret l'espina clavada dos minuts més tard. Aprofitant una passada de tacó d'un Aubameyang estelar, Ferran no s'ho ha pensat dues vegades i ha engaltat de primeres una pilota que venia botant i que ha anat teledirigida a l'escaire (0-3).

Amb el Madrid tombat a la lona i els blaugranes carburant, el Barça encara ha volgut fer més mal i, després d'esperar la decisió final del VAR, ha celebrat el quart gol amb una vaselina meravellosa d'un Aubameyang que acumula vuit gols en els últims vuit partits (0-4).

No ha perdut el control del partit en cap moment el conjunt de Xavi, que ha gaudit d'ocasions per encara fer més gran la diferència del marcador i que s'ha protegit en defensa per acumular una nova porteria a zero.

Nit inoblidable

Partit perfecte on sobren els qualificatius. Després d'assaltar el Bernabéu, els culers tornen a Barcelona amb els deures fets i la sensació d'haver enviat un missatge al món. Piqué s'encarrega de posar-li paraules a un pensament que ara mateix és unànim: