Cinc coses que has de saber del Nàpols - Barça

Cinc coses que has de saber del Nàpols - Barça

Repassem les diverses estadístiques i curiositats que has de conèixer al voltant del partit de tornada dels setzens de final de l’Europa League

El Barça viatjarà aquest dijous a Nàpols amb l’objectiu de desfer la igualada marcada per al partit d’anada al Camp Nou (1-1) i certificar la classificació per als vuitens de final. El duel, que es disputarà a l’Estadi Diego Armando Maradona a partir de les 21:00 hores, serà una final per a un conjunt culer que busca consolidar les bones sensacions obtingudes en el darrer enfrontament a Mestalla (1-4). A continuació, donem una ullada a algunes curiositats, dades i anèctodes abans del matx. 

L’Estadi Diego Armando Maradona

Un dels ídols que comparteixen l’afició culer i la partenopea és Maradona. El ‘10’ argentí va marcar una època amb la seva màgia tant al barri de Les Corts com als carrers de Fuorigotta. En memòria a la seva mort, el club del sud d’Itàlia va decidir rebatejar el nom del seu estadi en honor al crack de Lanús. Ara, el Barça visitarà per primer cop l’estadi napolità des del seu especial canvi de nom.

Sense derrotes contra el Nàpols

El Barça viatja a la capital del sud d’Itàlia amb uns precedents immillorables contra el conjunt napolità. I és que els culers no han perdut contra el Nàpols en cap dels tres partits de competició europea que han disputat (una victòria i dos empats), incloent-hi també la darrera visita al llavors anomenat estadi San Paolo en els vuitens de final de la Champions League de la temporada 2019/20.

Quins són els precedents europeus amb un empat a l’anada al Camp Nou?

Si tirem el temps enrere, ens trobem que, sense tenir en compte finals, en sis ocasions al llarg de la història el Barça s’ha trobat amb un empat en el partit d’anada d’una eliminatòria europea disputada primer al Camp Nou. Els culers han aconseguit passar a la següent ronda en tres d’aquestes sis ocasions. Això sí, la del Nàpols, és la primera eliminatòria que succeeix a l’Europa League o a la Copa de la UEFA.

 

Un rival que arriba entre cotons

Fins als instants previs, l’alineació napolitana serà una incògnita. El conjunt de Luciano Spalletti arriba al partit de tornada amb diversos jugadors amb certes molèsties que seran dubte fins al final. El tècnic florentí haurà de redibuixar un equip que no podrà comptar ni amb el migcampistes Zambo Anguissa i Lobotka ni amb el lateral Kevin Malcuit, que s’han sumat a una llarga llista de lesionats que conformaven jugadors com Hirving Lozano o Tuanzebe.

Però amb un gran volum ofensiu

El Nàpols és l’equip amb un nombre major de gols esperats a favor de l’Europa League (15.8), superant amb certa diferència a equips poderosos en l’atac com el Bayer Leverkusen (13,5), el Betis (12,8) o el Leicester City (11,7). A més, l’eficiència golejadora també és un tret característic dels napolitans. I és que els de Luciano Spalletti, amb 16 gols a la competició, han convertit el 18% d’aquestes ocasions, sent un dels 10 millors equips en aquest rànquing.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut