Les dades que has de saber abans del Barça - Nàpols

Les dades que has de saber abans del Barça - Nàpols

Repassem diverses curiositats sobre el partit d'aquest dijous al Camp Nou, corresponent a l'anada dels setzens de final de l'Europa League

Arriba la competició europea a Can Barça i ho fa amb l'Europa League. Una competició no habitual en els últims anys al FC Barcelona, però és un títol que el Club mai ha pogut aixecar i buscarà fer-ho aquest curs. Davant, en aquesta primera ronda dels setzens de final, estarà el Nàpols, en una complicada eliminatòria. A continuació, repassem algunes de les dades més importants: 

L'Europa League torna 19 temporades després

Després de 191 partits de Champions del FC Barcelona en els darrers 18 anys, els culers tornaran a disputar un partit d'Europa League. L'últim cop va ser al curs 2003-04, quan el Barça va ser eliminat pel Celtic als vuitens de final de la -llavors nomenada- Copa de la UEFA. L'entrenador actual blaugrana, ​​Xavi Hernández, va ser titular a tots dos partits d'aquella eliminatòria.

L'únic precedent, favorable 

L'únic precedent entre Barcelona i Napoli en una gran competició europea va ser al curs 2019/20. Llavors, el Barça va eliminar els italians als vuitens de final de la Champions League: el partit d'anada va acabar 1-1 a Nàpols i posteriorment, els culers van vèncer el partit de tornada 3-1 al Camp Nou. 


El Camp Nou, un fortí 

El Barça ha disputat 39 partits a casa en la seva trajectòria a l'antiga Copa de la UEFA, guanyant 26 partits, empatant set i només perdent sis. A més, va vèncer l'única vegada que li va visitar un equip italià: 4-0 a la Lazio en setzens de final a l'octubre del 1975, amb Johan Cruyff com a un dels golejadors d'aquell matx.

A més, els blaugrana actualment sumen dues victòries consecutives com a locals (davant l'Elx 3-2 i davant l'Atlètic de Madrid 4-2), marcant set gols en només dos partits. 

El Trofeu que falta al Museu

L'Europa League és, juntament amb la Copa President dels anys 40, l'únic títol que mai ha guanyat el Barça de tots els que ha competit al llarg de la seva història. Les seves millors actuacions són les semifinals assolides en quatre edicions (1975/76, 1977/78, 1995/96 i 2000/01).

Els setzens de final, una eliminatòria amb grans records

El FC Barcelona ha superat 72 de les seves 76 eliminatòries de setzens de final de la història en totes les competicions. Sens dubte, una eliminatòria amb gran eficàcia per als barcelonistes, que buscaran estar als vuitens. 

Bons registres contra equips italians

Als 18 enfrontaments contra equips italians en eliminatòries a doble partit, el Barça s'ha classificat en 12 ocasions. En total, en competicions UEFA, el Barça ha jugat contra Fiorentina, Inter, Juventus, Lazio, AC Milan, Nàpols, Roma, Sampdoria i Udinese. A més, en 32 partits contra clubs italians al Camp Nou, el Barça n'ha guanyat 21, n'ha empatat cinc i n'ha perdut sis.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut