Què diu la història del Barça quan ha jugat contra equips italians?

Què diu la història del Barça quan ha jugat contra equips italians?

Repassem les dades i les eliminatòries prèvies abans del duel de la Europa League contra el Nàpols

El proper dijous, al Camp Nou (18.45 hores), el Barça inicia el seu camí en aquesta edició de l’Europa League, una competició que no jugava des de la temporada 2003/04 i que encara falta per a la col·lecció del Museu. I ho farà contra el Nàpols, un dels rivals més forts en aquesta eliminatòria de play-off. Serà el proper dijous 24 de febrer quan els de Xavi viatgin cap a Itàlia per disputar la tornada d’aquesta emocionant eliminatòria.

Però, com li ha anat al Barça a Europa cada cop que s’ha trobat amb un equip italià? Ho repassem abans de l’inici d’aquests dos duels. 

Contra l’Inter en la primera edició de la Copa de Fires

El primer cop que el Barça va jugar un partit oficial contra un equip italià va ser contra l’Inter de Milà, en la primera edició (des del 1958 fins al 1960) de la Copa de Fires. Va ser als quarts de final, amb un resultat global de 8-2. El Barça va continuar viu a la competició i va acabar emportant-se el trofeu de campió.

FINAL COPA FIRES 1958 (TORNADA AL CAMP NOU)- SORTIDA EQUIPS-ok
Tornada de la Copa de Fires de l'any 1958, al Camp Nou | Arxiu Barça

Nou rivals italians

En total, en competicions UEFA, el Barça ha jugat contra la Fiorentina, l’Inter, la Juventus, la Lazio, l’AC Milan, el Nàpols, la Roma, la Sampdoria i l’Udinese.

 

I el Barça té un balanç positiu amb tots aquests equips excepte amb la Roma, amb la que suma 2 victòries, 2 empats i 2 derrotes. 

  • Fiorentina: 3 victòries, 2 empats, 1 derrota
  • Inter de Milà: 8-4-2
  • Juventus: 6-4-5
  • Lazio: 1-0-0
  • Milan: 8-6-5
  • Nàpols: 1-1-0
  • Roma: 2-2-2
  • Sampdoria: 2-0-0
  • Udinese: 2-0-0

El club italià amb què el Barça s’ha vist les cares més vegades és l’AC Milan (10), seguit de la Juventus (8) i l’Inter (7). 

L’únic precedent contra el Nàpols

La història europea del Barça només té un precedent contra el Nàpols. Va ser a la Champions de la temporada 2019/20, l’any del coronavirus, en què l’equip blaugrana va superar els italians als vuitens de final (4-2 global) i es va classificar per a la Final a Vuit de Lisboa. 

 

Els números del Barça

- La victòria més important del Barça contra un equip italià va ser el 6-1 contra la Roma a la fase de grups de la Lliga de Campions 2015/16. La derrota més gran i dura va ser per 4-0 davant l'AC Milan a la final de la Lliga de Campions de 1994 d’Atenes.

- En els 18 enfrontaments contra equips italians en eliminatòries a doble partit, el Barça s’ha classificat en 12 ocasions.

- El Barça ha guanyat dues finals de Champions contra equips italians. La primera i més històrica, contra la Sampdoria a Wembley 92, amb el mític gol de Ronald Koeman. La última dels blaugrana fins al moment, la cinquena de la història del Club, contra la Juventus, a Berlín l’any 2015. 

 

- L'únic duel previ amb un club italià a la Copa de la UEFA va ser contra la Lazio, la temporada 1975/76, amb un resultat global de 7-0. Va ser curiós, ja que després de perdre 4-0 al Camp Nou, la Lazio es va negar a jugar el partit de tornada a Roma després d'una sèrie d'execucions a Espanya per part del règim franquisme. Davant d’aquesta renuncia, el Barça va guanyar aquell partit de tornada de forma administrativa per 0-3. 

- En 32 partits contra clubs italians al Camp Nou, el Barça n’ha guanyat 21, ha empatat cinc i ha perdut sis. Tres d'aquestes derrotes a casa han estat contra la Juventus. La Fiorentina, el Milan i l'Inter són els altres rivals italians que han guanyat a l’Estadi.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut