El FC Barcelona,  l'equip amb més Sub-21 utilitzats a la Lliga

El FC Barcelona, l'equip amb més Sub-21 utilitzats a la Lliga

Els 12 futbolistes culers de 21 anys o menys permeten monopolitzar aquesta dada per davant de Reial Societat, Mallorca, València, Espanyol i Reial Madrid

El Barça és l'equip amb més Sub-21 utilitzats de la Lliga. És a dir, cap equip de Primera Divisió pot igualar l'estadística que copa de més jugadors a la Lliga de 21 anys o menys: un total de 12. Una dada que també sobresurt al vell continent, ja que el Barça es troba en el tercer esglaó entre les cinc grans Lligues europees. Només el superen el Saint-Etienne i el Rennes, amb 13 jugadors,

3200x2000-BarresLliga-21anys-CAT

Sens dubte, que els blaugrana poden presumir de ser el conjunt que més aposta pel talent jove de tota la Lliga. Eric Garcia, Sergiño Dest, Nico, Pedri, Ansu Fati, Balde, Yusuf Demir, Gavi, Abde, Ilias, Álvaro Sanz i Estanis, tots de 21 anys o menys, en tenen la culpa. Aquests 12 jugadors sub-21 fets servir pel Barça el situen en primera posició al rànquing, seguit de la Reial Societat amb vuit futbolistes, i el Mallorca, València, Espanyol i Reial Madrid, amb set.

Ben a prop dels conjunts líders a Europa

A més, cal destacar també a Ferran Torres, que tot i encara no haver debutat a la Lliga, ja ho va fer a la Supercopa i és el 13è jugador sub-21 que juga aquest curs amb el primer equip blaugrana. Així doncs, quan debuti a la Lliga, el Barça podria igualar els 13 jugadors de Saint-Etienne i Rennes. I, per tant, també lideraria aquesta estadística a Europa. 

3200x2000-Barres-21anys-CAT

Set gols i set assistències

En total, aquests 12 jugadors han participat aquest curs en set gols i set assistències en la Lliga. Ansu Fati, amb tres gols, és el màxim realitzador, seguit de Nico (2) i Abde i Gavi, amb un cadascun. Quant a assistències, Gavi i Dest han repartit tres cadascun, mentre que Nico n'ha donat una. Si comptabilitzem totes les competicions les estadístiques d'aquests joves talents Sub-21 s'eleven a 9 gols i 8 assistències.

3200x2000-Tabla-21anys-CAT

D’aquesta manera, i contant a Ferran, la plantilla actual supera també l’anterior rècord blaugrana, que la temporada 2008/09 va utilitzar fins a 12 futbolistes de 21 anys o menys a totes les competicions: Muniesa, Bojan, Thiago, Oier, Sergio, Botía, Víctor Sánchez, Pedro, Jeffren, Martín Cáceres, Piqué i Messi. Amb la temporada 2021/22 encara a l’equador, és probable que aquest rècord segueixi augmentant.

La consolidació del Dream Teen

El rècord té fins a tres ‘culpables’: Ronald Koeman, Sergi Barjuan i Xavi Hernàndez. Tots tres entrenadors han deixat palesa la seva confiança en el talent jove del FC Barcelona, ja conegut arreu del món com el ‘Dream Teen’ que promet un futur esplendorós per als culers.

Amb el debut de Ferran Torres a Riad, l’equip blaugrana superava l’estadística que fins ara fa unes setmanes liderava en solitari la plantilla del primer triplet de la història del club, sota les ordres de Pep Guardiola. Només el temps dirà si els futbolistes actuals assoliran tants èxits com va acabar fent la plantilla d’ara fa 13 anys, però és innegable que hi ha coses que no canvien mai. El Barça és una factoria de talent futbolístic jove.

La Masia, al camp i a la banqueta

Més de la meitat dels futbolistes menors de 21 anys que aquesta temporada han jugat amb el FC Barcelona són formats al planter blaugrana. Gavi, Ilias, Balde, Ansu, Nico, Eric i Álvaro Sanz se sumen als Sergio Busquets, Jordi Alba, Gerard Piqué, Sergi Roberto, Óscar Mingueza, Iñaki Peña i Riqui Puig, que ja tenen més de 21 anys. Amb un entrenador, Xavi Hernández, també format al planter, la Masia està més present que mai en un Barça que mira al futur amb il·lusió.

Des del seu debut al derbi contra l’Espanyol, el passat 20 de novembre, Xavi ha fet debutar fins a quatre futbolistes procedents del filial. A més a més, ha donat total continuïtat als jugadors sense fitxa del primer equip que havien debutat aquesta temporada, com Abde, Nico i Gavi, i no li ha tremolat el pols a l’hora d’alinear-los. La Masia i el model Barça estan més vigents que mai aquesta temporada.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut