Xavi:

Xavi: "Des que sóc aquí tot son finals, però ara tenim un títol en joc i és una oportunitat tremenda"

L’entrenador del primer equip considera que “guanyar pot ser un punt d’inflexió”

El Barça afronta aquest dimecres un dels partits més importants de la temporada. En joc, el primer títol de l’era Xavi i l’orgull de guanyar al màxim rival. El tècnic, que és un dels futbolistes amb més Clàssics disputats, sap de la dificultat de guanyar un partit com aquest on  “les hem viscut de tots els colors”. Tot i la distància a la classificació de la Lliga, considera que el de Riad és un Clàssic “imprevisible”: “Veig un Barça en construcció i un Madrid en molt bona forma, però és un Clàssic i hi pot passar de tot”, ha assenyalat.

 

“Per a nosaltres és una oportunitat. És un repte i estem molt motivats, tenim un títol en joc i intentarem ser nosaltres mateixos. Per experiència, un Clàssic és imprevisible i mai se sap què pot passar”, ha afegit Xavi, que considera que “el Madrid és l’equip més en forma d’Espanya”. Tot i això, el de Terrassa s’ha mostrat exigent quan li han preguntat per les possibles baixes del rival: “Millor que juguin tots, així sabrem on estem. No volem excuses”.

El tècnic es mostra optimista de cara al partit i satisfet amb el treball realitzat fins ara: “Veig coses molt positives, coses on hem millorat molt. Els futbolistes ho estan agafant i hem de tenir paciència”, però “ens cal matar el partit quan tenim oportunitats i hem de saber competir. Necessitem temps per créixer”.

A més a més, l’entrenador blaugrana ha destacat el següent:

Pedri, Ansu i Ferran, disponibles

“Per a nosaltres és una gran noticia que tant en Ferran com en Pedri hagin donat negatiu a la prova PCR. Poder comptar amb ells i recuperar Ansu són molt bones notícies. Però tots ells els hem d’anar dosificant, sobretot els que venen de lesions llargues. Em posa molt content i molt feliç recuperar-los, són claus per al sistema que volem utilitzar”.

Sobre les seves possibles titularitats

“Ens està costant generar i esperem que amb les noves incorporacions puguem marcar la diferència a les àrees. Però veurem demà. Aquest és el primer entrenament que fan amb el grup després del positiu per Covid. Demà tindran minuts, segurament, però hem de veure quant podran jugar. Queden cinc mesos de competició i no volem perdre més jugadors”.

Xavi i Lucas Vázquez
Salutació entre Xavi i Lucas Vázquez

Els perills del Reial Madrid

“No només és important ell [Araujo], és un treball col·lectiu. Ells viuen molt de les transicions, se senten còmodes defensant en bloc baix i hem d’estar pendents de les cobertures. Vinicius, Benzema... tenen molt bons futbolistes en transicions i en l’u contra u. Hem de ser autocrítics i millorar molt en jugades d’estratègia, centrades laterals, vigilàncies. És un bon examen per saber on estem”.

Meritocràcia en la gestió dels minuts

“Tothom té la mateixa importància. Jugaran els que s’ho treballin i facin mèrits. Per sort, ara podem fer una llista amb més jugadors del primer equip, una llista mes competitiva. Però això es un tema de meritocràcia i jugarà qui estigui millor, independentment del seu nom”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut