Els Clàssics de Xavi Hernández

Els Clàssics de Xavi Hernández

El de Terrassa disputarà el seu 43è Clàssic, el primer com a tècnic, després d’haver-ne guanyat el 40% sobre la gespa

Xavi Hernández viurà aquest dimecres el seu primer Clàssic com a entrenador del FC Barcelona. El Madrid-Barça d’aquesta Supercopa d’Espanya no serà, però, una sensació nova o desconeguda per al de Terrassa, que ja va disputar un total de 42 Clàssics com a jugador (més que contra qualsevol altre rival), només tres menys que Leo Messi i Sergio Ramos, els homes-rècord d’aquests duels de la màxima rivalitat.

3200x2000-infogr-Xavi

Un 40% de victòries per a Xavi

A Xavi no se li donen malament els Clàssics. Dels 42 que va viure sobre la gespa, en va guanyar 17, mentre que 12 van acabar amb empat i només 13 amb derrota. La xifra, per tant, és de traca: Xavi va guanyar el 40% dels Clàssics jugats i va fer-ho tenint un rol clau en la gran majoria d’ells, ja que va ser-ne titular en 38 dels 42.

Cinc gols i vuit assistències

Van ser un total de 3.451 minuts sobre la gespa, en què va signar fins a 5 gols i 8 assistències. La primera diana en un Clàssic va arribar en un dels seus primers partits contra els blancs al Camp Nou, el 16 de març del 2002. Després marcaria també el 2004, el 2010 i el 2011, sempre a la Lliga, mentre que el 2012 signaria la seva última diana en un Clàssic, aquest cop a la Supercopa d’Espanya.


Iker Casillas, amic i etern rival

Són bons amics, però també van simbolitzar durant més d’una dècada la gran rivalitat entre el FC Barcelona i el Reial Madrid. De fet, Xavi va enfrontar-se contra Casillas en 36 ocasions, més que contra qualsevol altre jugador en tota la seva trajectòria esportiva. En canvi, Leo Messi i Andrés Iniesta van ser els seus grans ‘aliats’ en els Clàssics, ja que va disputar-ne un total de 29 amb cadascun dels dos.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut