PRÈVIA - La Supercopa arrenca per la porta gran

PRÈVIA - La Supercopa arrenca per la porta gran

El duel entre blaugranes i blancs decidirà el primer finalista a l'Aràbia Saudita

Arriba la Supercopa, i ho fa amb un Clàssic! FC Barcelona i Reial Madrid s’enfronten per un lloc en la final d’aquesta competició, que atorga el primer títol del curs i que repeteix el format de les dues temporades anteriors, una Final Four. Els de Xavi Hernández, vigents campions de la Copa del Rei, obren el torneig (dimecres 12 de gener a les 20 hores) contra els de Carlo Ancelotti, sotscampions de la Lliga Santander.

Tant les semifinals com la final es disputaran a la mateixa seu, a Riad (Aràbia Saudita), concretament a l’estadi Rei Fahd. Si el Barça aconsegueix endur-se la victòria, disputarà la final el diumenge 16 de gener (20 hores) contra el guanyador de l’altra semifinal que enfrontarà l’Atlètic de Madrid (vigent campió de la Lliga) contra l’Athletic Club (vigent finalista de la Copa del Rei).

Per al partit, Xavi Hernández recupera alguns futbolistes absents durant molt temps, com Pedri o Ansu Fati, que havien viatjat sense l'alta mèdica però que van rebre l'alta mèdica aquest dimarts, de la mateixa manera que Araujo, Frenkie de Jong i Ferran Torres, que podria fer el seu debut com a culer. De fet, hi ha fins a vuit jugadors del Barça que podrien disputar el seu primer Clàssic.

L’etern rival, el primer obstacle

Entrenador: Carlo Ancelotti. El tècnic italià té un balanç força equitatiu davant els culers: cinc derrotes, tres empats i quatre victòries. La darrera en la primera volta de l’actual Lliga al Camp Nou (1-2), encara amb Ronald Koeman a la banqueta blaugrana.

Golejador: Karim Benzema. El davanter francès, amb 17 gols a la Lliga i cinc a la Champions League, és la gran amenaça ofensiva del conjunt blanc. A més, arriba inspirat. El ‘9’ blanc va marcar un doblet en la darrera victòria lliguera del Reial Madrid contra el València al Santiago Bernabéu (4-1).

Com arriba?: Després de derrotar el València en Lliga (4-1) es va retrobar amb la victòria en competició domèstica, després de caure contra el Getafe en el primer partit del 2022 (1-0), i ara lidera la taula amb 49 punts.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut