Granada-Barça: S’escapen dos punts (1-1)

Els homes de Xavi Hernández s'avancen amb una diana de Luuk de Jong, però Puertas, en el tram final del matx, situa el definitiu empat

Empat agredolç del Barça al Nuevo Los Cármenes (1-1). Els de Xavi han gaudit de les millors ocasions de perill a la primera meitat, protagonitzades per Luuk de Jong, qui ha avançat al Barça a la segona meitat. El tram final del matx, però, el Granada ha generat més ocasions de perill fins aconseguir l'empat en el refús d'un córner. Els blaugrana han jugat des del minut 80 amb inferioritat numèrica per l'expulsió de Gavi per dues targetes grogues. Aquest ha estat el redebut de Dani Alves amb el Barça en Lliga i ha estat l'assistent del gol culer.

Partit obert

El Barça ha buscat generar ocasions de perill i en la primera rematada entre els tres pals Luuk de Jong ha enviat la pilota al fons de la porteria. L’acció, però, ha estat invalidada després de la revisió amb el VAR per fora de joc de Gavi. El Barça ho ha seguit intentant i el mateix davanter neerlandès ha enviat fregant el pal una centrada de Ferran Jutglà.

El Granada també buscava estrenar el marcador, però s’ha topat amb Ter Stegen. El porter alemany ha evitat el gol de Machís dins l’àrea. EL conjunt local s’ha estirat El matx ha donat pas a un escenari obert, amb ocasions per ambdós conjunts i sense domini clar. Amb l’empat sense gols el matx ha marxat al descans.

Luuk de Jong desfà la igualtat

Dembélé ha estat el protagonista dels primers compassos a la represa amb dues arribades de perill que no han acabat en gol. Però al minut 53 ha arribat la primera mala notícia blaugrana. I és que Eric Garcia no ha pogut seguir i s’ha hagut de retirar del partit. Els de Xavi s’han refet i Luuk de Jong ha reafirmat el seu bon partit avançant els culers en el marcador i aprofitant una gran centrada de Dani Alves. Un gol que convertia al Barça en l’equip que més gols de cop ha marcat aquest curs a la Lliga, amb vuit.

Ez Abde ha imprès velocitat a la banda esquerra blaugrana amb la seva entrada al partit, però els blaugrana han vist com es quedaven amb inferioritat numèrica al minut 80 per la segona targeta groga de Gavi.

Puertas situa l’empat

El Granada ha tingut les millors aproximacions a l'àrea de Ter Stegen i els de Xavi veient com els locals s'apropaven amb insistència. Fins que Puertas ha aconseguit el definitiu 1-1 al minut 89. El jugador local ha aprofitat un refús en un córner per enviar la pilota lluny de l'abast de Ter Stegen i situar l'empat. Tot i les ocasions en els darrers minuts el marcador ja no s'ha mogut i els blaugrana deixen de sumar dos punts abans de disputar la semifinal de la Supercopa contra el Reial Madrid, el proper dimecres 12 de gener.