Granada – Barça: Un altre examen a domicili

Granada – Barça: Un altre examen a domicili

Els blaugranes viatgen a Granada amb l’objectiu de sumar tres punts més lluny del Camp Nou per continuar escalant posicions

Després de la treballada victòria a Mallorca i la classificació per als vuitens de final de la Copa del Rei, el FC Barcelona visita un Granada (18.30 hores) que també es troba en una dinàmica positiva.

Els culers buscaran enllaçar la tercera victòria consecutiva del 2022 en el partit corresponent a la 20a jornada de Lliga. Els de Xavi Hernández esperen continuar sumant de tres en tres per acabar d’irrompre en zones Champions i confirmar el seu bon estat de forma.

El conjunt blaugrana visita un equip que també està en dinàmica ascendent. Després d’un inici de campionat complicat, els de Robert Moreno han aconseguit fer-se forts a l’estadi Nuevo Los Cármenes –on sumen tres victòries consecutives en Lliga–  per allunyar-se definitivament de la zona de descens.

Tot i això, en l’ambient culer regne l’optimisme. L’equip entén cada dia millor la nova idea del tècnic terrassenc i els resultats estan arribant. A més, els precedents contra l’equip andalús són clarament favorables als blaugranes. I és que el Barça ha obtingut la victòria en quatre de les cinc darreres visites a Granada en Lliga, anotant una mitjana de tres gols en aquests duels. Cal destacar també que l’últim cop que l’equip va trepitjar la gespa del Nuevo los Carmenes, va ser en la tornada dels quarts de final de la Copa del Rei que va suposar la classificació per les semifinals gràcies a una agònica remuntada culminada a la pròrroga (3-5).

 

El Rival 

Entrenador: Robert Moreno. L’entrenador català, que va ser el segon entrenador del Barça en l’etapa de Luis Enrique, s’enfrontarà al seu exequip per primer cop des que va decidir separar-se del cos tècnic de l’actual seleccionador espanyol per emprendre la seva carrera com a primer entrenador. Després de dues breus etapes dirigint a la Selecció Espanyola i al Mònaco, Robert Moreno va arribar al Granada amb la difícil tasca de mantenir el rendiment mostrat pel Granada amb Diego Martínez en temporades anteriors. Després d’un inici dubtós, l’equip granadí ha aconseguit sortir ràpidament de la zona baixa de la classificació.

Golejador: Jorge Molina. El jugador valencià és d’aquells davanters que tenen el gol a la sang. Tot i ser un dels jugadors més veterans de la competició (39 anys), Jorge Molina enregistra un total de set gols i dues assistències en aquesta primera volta lliguera.

Classificació: El Granada és 13è a la Lliga amb un total de 23 punts. En aquesta primera volta ha sumat un balanç de cinc victòries, vuit empats i sis derrotes. Els resultats recents de l’equip són molt positius, sobretot després de la important victòria contra l’Atlètic de Madrid (2-1) amb la que van tancar l’any.

Xavi: "Els tres punts tornen a ser vitals"

"Contra el Granada, tornen a ser tres punts vitals per seguir a la cursa per lluitar pels llocs de Champions", va declarar Xavi Hernández en la roda de premsa prèvia. Una compareixença on també va analitzar el moment de joc dels culers: "Estem millorant i estem creixent. Un triomf al Nuevo Los Cármenes ens donaria un punt més d'ànim, de felicitat i de moral. Soc optimista". 

Per aquest partit Xavi ha convocat 23 jugadors: Ter Stegen, Dest, Piqué, Sergio, Riqui Puig, O. Dembélé, Dani Alves, Memphis, Neto, Lenglet, L. De Jong, Jordi Alba, O. Mingueza, Umtiti, Eric, Iñaki Peña, Nico, Jutglà, Gavi, Balde, Ez Abde, Álvaro Sanz, I. Akhomach. Són baixa per aquest partit R. Araujo, Sergi Roberto, F. De Jong, Pedri, Ansu Fati, Braithwaite i Ferran Torres.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut