Barça – Elx: El Barça del futur ja és aquí (3-2)

Els blaugranes tornen a sumar tres punts a l’estadi gràcies als gols dels joves jugadors culers Ferran Jutglà, Gavi i Nico Gonzàlez

Triomf vital al Camp Nou. Els de Xavi Hernández no es podien permetre una nova ensopegada en Lliga després d’una mala ratxa de resultats i així ho han fet. Els culers, que han deixat trams de partits molt positius, s’han encomanat a la personalitat i el talent dels més joves per endur-se un partit que s’ha complicat a la segona meitat. Un gol en els últims cinc minuts de Nico ha acabat sent decisiu (3-2).

Inici immillorable

El duel al Camp Nou ha iniciat amb un Barça dominador. Mentre l’Elx ha apostat per un pla de partit purament defensiu, els de Xavi Hernández han sortit amb la determinació necessària perquè els tres punts no s’escapessin del Camp Nou. Als primers minuts de joc el Barça ha estat un verdader vendaval ofensiu. Amb un Ferran Jutglà, que avui debutava com a titular al Camp Nou, molt incisiu jugant de ‘9’, un Ezz Abde elèctric jugant l’esquerre i un Gavi amb molta arribada des de segona línia, els culers han sumat ocasió rere ocasió sense deixar cap marge als contraatacs il·licitans.

Ferran Jutglà i Gavi s’estrenen com a golejadors

El primer gol del partit ha arribat a la sortida d’un córner. El debutant Ferran Jutglà ha aprofitat una gran centrada d’Ousmane Dembélé des del costat esquerre per imposar-se a fins a tres jugadors rivals amb un potent salt i connectar una gran rematada de cap que ha estat impossible d’aturar per Edgar Badia (1-0, min 16). Minuts més tard, una gran jugada individual de Gavi que ha anat sortejant rivals amb una conducció impecable ha acabat amb un potent xut ras creuat que ha acabat al fons de la porteria després de rebotar a la base del pal (2-0, min 19). Ambdós joves han debutat com a golejadors del primer equip.

A partir del segon gol culer, els de Xavi Hernández han decidit madurar més el joc per tal de guanyar encara més control. Els àtacs verticals i dinàmics dels primers minuts s’han transformat en possessions més llargues que han acabat de sotmetre a l’equip de Francisco Rodríguez. Els blaugranes han marxat al vestidor amb una merescuda avantatge de dos gols.

Reacció visitant

Si a la primera meitat hem vist a un Elx molt reactiu amb la pilota, sense quasi tenir oportunitats de generar perill, a la segona meitat els de Francisco Rodríguez han canviat el guió.  Amb les línies ofensives més altes, els il·licitans han començat a fer mals culers per les bandes. En dues jugades quasi seguides i aïllades, gràcies als gols de Tete Morente (2-1, min 62) i de Pere Milla (2-2, min 63) els visitants han trobat l’empat.

Empenta final

Tot i la reacció visitant, el Barça no s’ha allunyat de la seva idea inicial de joc i ha seguit generant ocasions. Primer ha estat Jutglà qui ho ha provat sense sort amb una bona rematada amb la cama esquerra executada després d’una bona jugada coral entre Jordi Alba i Gavi. Els culers ho seguien intentant a través de Gavi i Abde que han estat molt participatius, però l’encert no acababa d’arribar. A les acaballes del partit, quan tot semblava que estava destinat a l’empat, una gran combinació entre Gavi i Dembélé dins de l’àrea ha acabat una gran passada enrere del sevillà cap al recentment ingressat Nico que ha definit amb calma i precisió un xut que ha entrat a l’escaire dreta del porter il·licità  (3-2, min 85). El migcampista culer ha trobat porteria per segon partit consecutiu en Lliga.

Amb aquest gol ‘in extremis’ del jove jugador del planter, el Barça ha trobat premi després de deixar trams de joc de molt domini. El conjunt de Xavi Hernández tancarà l’any el dimarts vinent al Sánchez Pizjuan contra el Sevilla en el duel ajornat corresponent a la quarta jornada de lliga.