Cinc coses que cal saber del Barça - Elx

Cinc coses que cal saber del Barça - Elx

Repassem les dades més importants de cara al partit de Lliga que es disputa al Camp Nou

Els blaugranes tornen al Camp Nou aquest dissabte a les 18.30 hores en el partit corresponent a la divuitena jornada de lliga.

Fem un cop d’ull a les dades més interessants sobre l’enfrontament:

1- Ratxa històrica d’imbatibilitat

El Barça ha deixat la porteria a zero en els últims 10 partits contra els il·licitans, fet que representa la seva ratxa històrica més llarga sense encaixar un gol contra un mateix rival a la màxima categoria espanyola. A més a més, fa gairebé 40 anys de l’última derrota contra l’Elx, un 1-0 al desembre del 1974, amb Rinus Michels a la banqueta blaugrana i Johan Cruyff a l’11 titular. Des d’aleshores, el balanç és de 13 victòries i quatre empats. 

2- Invictes al Camp Nou

Els blaugranes han disputat un total de 22 partits com a local a la Lliga contra l’Elx, amb un balanç molt positiu pels catalans de 15 victòries i set empats. No hi ha cap rival contra el qual el Barça hagi jugat tants partits sense patir cap derrota. Dissabte, els de Xavi miraran d’ampliar aquesta estadística contra uns franjaverds que buscaran la seva primera victòria al Camp Nou amb l’objectiu d’allunyar-se de les posicions de descens.

3- Barça multigolejador

Fins a 13 jugadors diferents han aconseguit fer gol amb el Barça aquesta temporada, una dada que a la Lliga només igualen el Sevilla y el Reial Madrid. Amb les dianes de Nico i Abde la setmana passada, s’ha ampliat una llista on fins ara hi havia Memphis (8), Ansu (3), Coutinho (2), Braithwaite (2), Sergi Roberto (2), Piqué, Araujo, Busquets, Frenkie de Jong, Luuk de Jong i el ‘Kun’ Agüero. Un llistat on, davant les baixes en atac, s’hi podrien afegir noms com el d’Ilias o el de Jutglà, que ja va debutar com a golejador en el partit contra Boca Juniors de la Maradona Cup

4- Compte amb Lucas Boyé

El davanter argentí disputa la seva segona temporada com a futbolista de l’Elx i és a punt de fer història. Es el màxim golejador de l’equip amb cinc gols i es troba a només dues dianes de superar a Jonathas (14) com a màxim golejador històric del club a la Primera Divisió al segle XXI. L’argentí, que és un rematador nat, forma part del ‘club’ de set futbolistes que han fet més gols aquesta temporada sense haver repartit cap assistència, tots ells amb cinc dianes.  

5- L'exblaugrana Gumbau

Al llarg de la història, diferents futbolistes han defensat els colors de FC Barcelona i Elx. En l'actualitat trobem l'exbarcelonista Gerard Gumbau, que va disputar fins a nou partits amb el primer equip, però va tenir més protagonisme amb el filial culer. Ara bé, el primer a jugar en ambdós clubs va ser l'històric golejador César Rodríguez, qui, després de jugar al Barça entre les temporades 1942/43 i 1954/55, va militar a Primera amb l’Elx el curs 1959/60. El mateix camí el van seguir blaugranes com Eulogio Martínez, Joan Antoni Celdrán o Ramon Alfonseda. El trajecte Elx-Barcelona el van fer altres futbolistes de bon record per al barcelonisme com Cayetano Ré, Marcial, Asensi o Heredia. 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut