Agüero: “Deixo el futbol, és un moment molt dur”

Agüero: “Deixo el futbol, és un moment molt dur”

El davanter argentí anuncia la seva retirada entre llàgrimes i reconeix sentir-se “orgullós” per la seva trajectòria

Sergio ‘Kun’ Agüero deixa el futbol. El davanter argentí del FC Barcelona ha anunciat aquest dimecres, en un Camp Nou carregat de personalitats del món del futbol, la seva retirada com a professional a causa dels seus problemes cardíacs. Ho ha fet entre llàgrimes, molt emocionat i amb dificultat per articular paraules, sempre acompanyat pel president Joan Laporta. 

 

“He decidit deixar de jugar al futbol, és un moment molt dur”, ha arrencat. “Vaig prendre la decisió fa uns 10 dies després de fer tot el possible per si hi havia alguna esperança... però no n’hi havia. He tardat en processar-ho”, ha afegit. Ha explicat que raons de “salut”, vinculats als problemes cardíacs soferts el dia de l’Alabès, l’han obligat a prendre aquesta decisió amb 33 anys.

Vaig prendre la decisió fa uns 10 dies. He tardat en processar-ho

Sergio Agüero

Amb tot, ha reconegut retirar-se “feliç” i “orgullós” per una trajectòria carregada de gols i títols amb Independiente, Atlètic de Madrid, Manchester City, Barça i selecció argentina. “Estic molt content de la meva carrera. Des que vaig tocar una pilota per primer cop amb els 5 anys sempre havia somiat jugar al futbol. Era el meu somni jugar a Primera Divisió i a Europa”, ha confessat, parlant poc a poc, sempre emocionat.

 

El fins ara ‘19’ del Barça ha volgut donar les gràcies a tots els companys que ha tingut en aquest llarg camí al món del futbol. També als del Barça, tot i haver-hi coincidit només uns pocs mesos. “Són uns grans companys i marxo molt content per com és aquest Club”, ha afirmat.

Fent balanç, Agüero ha valorat positivament que aquesta situació s’hagi produït ara que té 33 anys i no quan era un futbolista més jove. Preguntat pels seus millors moments com a futbolista, l’argentí ha destacat els seus inicis amb Independiente i el seu últim títol, la Copa Amèrica assolida amb l’Argentina. També, mig en broma, el seu últim gol, l'únic amb el Barça: va ser contra el Reial Madrid en el darrer Clàssic al Camp Nou.

Ens hem quedat amb les ganes al Barça, però creiem que prens la decisió correcte

Joan Laporta

Laporta: “Has donat molt al futbol”

Després de la intervenció inicial del ‘Kun’ Agüero, ha estat el president Joan Laporta qui li ha dedicat unes emotives paraules. “Estic jo al teu costat però és com si estiguessin al teu costat representants d’Independiente, Atlètic de Madrid, Manchester City o la selecció argentina”, ha explicat. “Ens hem quedat amb les ganes al Barça, però creiem que prens la decisió correcte. Tens el nostre recolzament en tot el que necessitis”, ha afegit.

Laporta ha volgut agrair Agüero la seva aportació al món del futbol: “Has donat molt al futbol. No només pel teu talent, sinó també per la teva forma de ser”. Per acabar, el president ha confessat que “ens hauria agradat que vinguessis abans, quan jugaves a l’Atlètic de Madrid”.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut