Bayern - Barça: Adéu a la Champions (3-0)

Tot i un inici pràcticament excel·lent, amb un plantejament valent, l'efectivitat bavaresa i els gols de Müller, Sané i Musiala fan que els de Xavi quedin eliminats de la màxima competició europea

No ha pogut ser. El Barça ha caigut a Munic contra el Bayern i, combinat amb la victòria del Benfica contra el Dinamo de Kíev, no pot classificar-se per als vuitens de final de la Champions, i d'aquesta manera, s'ha posat el punt final a la ratxa de presències consecutives als vuitens de la màxima competició continental. L’equip de Xavi Hernández ho ha intentat, especialment en un inici de partit excel·lent, però l'efectivitat bavaresa ha estat decisiva.

Müller, Sané i Musiala han fet els gols de la victòria per al Bayern, que deixen el Barça en la tercera posició del grup, la que dona plaça per disputar l'Europa League. El proper dilluns, el Barça serà en aquest sorteig, on sortirà el seu rival en els setzens de final de la competició europea.

Un plantejament valent que no té premi

El Barça sabia que no seria fàcil, en un escenari on mai havia guanyat. A més, amb fred i neu, amb l'afegit de la pressió per la classificació. Però la posada en escena blaugrana ha estat molt valenta, amb una bona pressió i una línia defensiva molt alta. Araujo ha ocupat el lateral dret, mentre que Dest ha estat l'extrem dret. Per la seva part, Dembélé, que ha estat titular, ha corregut per la banda esquerra de l'atac.

Uns primers minuts molt bons del Barça en què ha rondat la porteria de Neuer, tot i encallar-se en la finalització. Una rematada de Jordi Alba que ha aturat el porter alemany (min 7), una jugada individual de Dembélé per la banda esquerra que ni Memphis ni Dest han pogut arribar a rematar (min 9) o una bona transició de Memphis que ha acabat amb una rematada massa alta de Dembélé (min 20) han estat les ocasions més clares.

A poc a poc, però, el Bayern s'ha tret la son de les orelles i ha començat a inquietar la defensa. A més, a Lisboa el Benfica ja guanyava el Dinamo de Kíev per 2-0 al minut 23 i feia que al Barça, sí o sí, només li valgués la victòria. Per acabar amb les dificultats, Jordi Alba ha recaigut de la lesió i ha hagut de ser substituït per Mingueza (min 29).

Un contratemps que ha deixat tocat el Barça i que el Bayern ha aprofitat. El primer avís ha arribat en una assistència de Müller cap a Lewandowski, tot i que una mà providencial de Ter Stegen ha evitat la rematada a boca de canó del davanter polonès. Però els alemanys no han fallat en la segona oportunitat que han tingut quan, després d’una gran acció individual de Lewandowski, Müller ha pogut rematar dins l’àrea. Araujo ha intentat salvar el gol sobre la línia, però finalment la tecnologia ha avisat l’àrbitre que la pilota ja havia entrat (1-0, min 33).

Resultat dur per al Barça, però encara no definitiu. Per això, l’equip de Xavi Hernández ho ha seguit intentant, especialment amb un Dembélé que ha portat el pes ofensiu de l’equip. Una rematada del francès, de fet, a punt ha estat de fer l’empat (min 37).

Però el Barça s’ha endut un càstig massa dur abans del descans quan una rematada potent de Sané s’ha colat al fons de la porteria de Ter Stegen (2-0, min 43) per marxar cap als vestidors amb un resultat massa cruel.

Musiala acaba de definir

Conscients de la dificultat del repte, el Barça ha intentat capgirar una mica la dinàmica dels últims minuts del primer temps. La velocitat del Bayern s’ha reduït i el Barça ha tornat a ser el protagonista amb la pilota, però les ocasions clares de perill i la profunditat atacant han tornat a fallar.

No ha fallat, de nou, el Bayern, aquest cop amb un canvi de joc i una passada llarga de Davies cap a Musiala, que ha definit a la perfecció (3-0, min 62). Gol que, ara sí, ha acabat amb qualsevol tipus d’esperança.

A més, definitiu, perquè el marcador no s’ha tornat a moure més. Això que el Barça ha intentat reduir diferències, però no ha acabat de tenir la profunditat necessària. Una derrota, doncs, que deixa els blaugrana fora de la Champions, en una nit dura a Munic.