Bayern de Munic - Barça: Difícil, però no impossible

Bayern de Munic - Barça: Difícil, però no impossible

En el darrer matx de la fase de grups, els blaugranes es desplacen fins a Baviera amb l'objectiu d'assolir la classificació per als vuitens de final

És una autèntica final. A l'Allianz Arena, un estadi de precedents desfavorables culers, el FC Barcelona es juga l'esdevenir europeu del curs. L'accés a vuitens de final de la Champions League està en mans de l'elenc de Xavi, que depèn d'ell mateix per avançar de ronda. Difícil, però no impossible.

"Ho donarem tot contra el Bayern", va explicar Memphis abans d'aquest matx que no té cap altra etiqueta que la de transcendental. Així mateix, tal com va declarar el davanter oranje, en aquest Bayern de Munic - Barça de la darrera jornada de la fase de grups, els barcelonistes tenen el principal objectiu d'assolir el triomf. Perquè la victòria és el camí més directe per arribar als vuitens. Però hi ha altres combinacions que també servirien. 

Un rival dur d'enderrocar 

Entrenador: Julian Nagelsmann. El jove tècnic teutó solament s'ha enfrontat una vegada contra el Barça. Va ser en el primer partit de la present edició de la fase de grups de la Champions al Camp Nou. Una estrena de precedents contra els blaugranes favorable (0-3) per aquest entrenador amb segell propi.    

El golejador: Robert Lewandowski; no fan falta moltes presentacions per uns dels davanters referència a Alemanya i a Europa. No solament és el màxim realitzador de la Bundesliga, amb 16 dianes, sinó també de la Champions League, amb nou. A més, li té la mesura presa als blaugranes, ja que els hi ha marcat quatre dianes en quatre partits. Sens dubte, un dels principals perills per a la defensa barcelonista, que també haurà de vigilar homes com Gnabry, Müller o Sané. 

Classificació: Els bavaresos estan classificats matemàticament com a primers de grup per a vuitens després de només conèixer la victòria en els darrers cinc partits. A la Bundesliga, també ocupen el lideratge de la taula amb 11 victòries, un empat i dues derrotes en el seu balanç. 

Els precedents, en contra

Aquest dimecres 8 de desembre (21 hores) l'única tasca barcelonista és embutxacar-se els tres punts i estar per 18è any consecutiu als vuitens de final de la màxima competició europea. Però, la història no és favorable: el Barça mai ha guanyat al camp del Bayern de Munic. L'historial de cinc partits del Barça com a visitant en competició europea és de tres derrotes i dos empats. La victòria es resisteix, però no és infactible. A més, aquesta vegada serà diferent de la resta, ja que aquest Bayern-Barça es disputarà a porta tancada. 

Els precedents a Alemanya també conviden a l'optimisme. Els blaugranes han sumat grans victòries en estadis teutons en tornejos europeus; n'acumulen un total de 10.

Xavi: “Depenem de nosaltres mateixos”

El vestidor sap que és difícil, però hi ha confiança. Així ho va demostrar el tècnic Xavi Hernández a la roda de premsa prèvia del partit, on va comentar que “tenim moltes ganes i estem il·lusionats per poder competir amb les nostres armes”, tot i saber que “la dificultat és extrema”.

“És una final i depenem de nosaltres mateixos. Si guanyem, estem classificats. La historia diu que no hem guanyat mai a Munic, però ara podem trencar aquesta estadística. Tenim una oportunitat molt bona per fer història, amb la primera victòria allà, i tenim moltes ganes que així sigui”, va afegir.

La convocatòria

Per aquest partit, el tècnic Xavi Hernández ha decidit convocar els següents 23 futbolistes, amb les novetats d’Iñaki Peña i Ilias Akhomach respecte al partit contra el Betis en detriment d’Ez Abde, que no pot jugar perquè no està inscrit: Ter Stegen, Dest, Piqué, R. Araujo, Sergio, Riqui Puig, O. Dembélé, Memphis, Demir, Neto, Coutinho, Lenglet, L. De Jong, Jordi Alba, F. De Jong, O. Mingueza, Umtiti, Eric, Iñaki Peña, Nico, Gavi, Balde i I. Akhomach. Els noms per assolir el difícil, però no impossible.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut