Com arriba el Bayern?

Com arriba el Bayern?

Repassem com afronta el conjunt bavarès l’últim partit del grup E on els blaugranes es jugaran la classificació als vuitens de final

 El Barça ha de guanyar a l’Allianz Arena si vol garantir la seva classificació per als vuitens de final i no dependre d’altres resultats per fer-ho. Els de Xavi Hernández es disputaran la plaça a la següent ronda contra uns dels equips més en forma del futbol europeu que arriba al duel classificat matemàticament com a primer de grup. El partit es jugarà a porta tancada degut a les noves restriccions per la pandèmia.

L’equip més golejador d’Europa

El conjunt de Julian Nagelsmann està deixant unes xifres rècords en l’àmbit ofensiu en aquest inici de temporada. A la Bundesliga, el conjunt bavarès suma un total de 45 dianes en 14 partits, xifres que el porten a ser l’equip més golejador de les cinc grans lligues europees i el conjunt amb millor mitjana golejadora del continent europeu. A nivell domèstic, cal destacar també que aquest passat dissabte el Bayern ha aconseguit una transcendental victòria al camp del segon classificat, el Borussia Dortmund (2-3). Aquesta victòria els ha permès escapar-se en la classificació col·locant una distància de quatre punts sobre l’equip de Marco Rose.

Per al que fa la Champions League, la fase de grups del Bayern de Munic fins al moment ha estat perfecte. El conjunt alemany ha sumat 15 punts de 15 possibles anotant un total de 19 gols i encaixant-ne només tres. Cap altre equip ha aconseguit anotar tants gols en aquests primers cinc partits de la fase de grups de la màxima competició continental.

Lewandowski com a referència

La principal carta ofensiva del conjunt muniquès és Robert Lewandowski. El davanter polonès, que recentment ha rebut el premi a millor davanter de l’any 2021 i que ha acabat segon en la votació per la Pilota d’Or, és el líder ofensiu del Bayern de Munic. El ‘9’ de Julian Nagelsmann lidera la taula de màxims golejadors tant de la Champions League, on està empatat amb Sébastien Haller amb nous gols, com de la Bundeslliga on és líder destacat amb 16 gols.

Per darrere de Lewandowski acostuma a jugar una línia de 3 mitjapuntes que també participen de forma molt activa en la producció golejadora del Bayern. Thomas Müller, Kingsley Coman, Serge Gnabry o Leroy Sané són alguns dels noms més destacats que acostumen a ocupar aquestes posicions.

L’afectació de la Covid-19

En les darreres setmanes la Covid-19 ha tingut un gran impacte tant a Alemany com al Bayern de Munic. Tant és així que degut a les noves normatives sanitàries el partit s’haurà de disputar a porta tancada sense cap espectador. Així mateix, jugadors importants com Joshua Kimmich, Michaël Cuisance o Choupo-Moting no saben si podran disputar el partit contra el Barça a causa d’haver donat positiu en les proves PCR realitzades el passat 25 de novembre, i tot dependrà de la PCR de dimarts. Julian Nagelsmann tampoc podrà comptar amb els lesionats Marcel Sabitzer, Bouna Sarr i Josip Stanisic.

2021-09-14 BARCELONA-BAYERN 21-min

Julian Nagelsmann, l’entrenador del futur

Amb només 34 anys, Julian Nagelsmann ja és el líder d’un dels equips més reconeguts de l’elit europea. A la temporada 2018/19 va fer història amb el Hoffeiheim convertint-se en l’entrenador més jove en dirigir un partit de Champions League. Un tècnic amb segell propi. Estudiós de totes les facetes del joc i privilegiat en la lectura tàctica. D’aquells pocs entrenadors que segueixen implementant coses noves. Per al seu nivell, la seva interpretació i la seva lectura tàctica, és un extra per un Bayern que, ja de per sí, és un conjunt molt poderós.  

Un equip amb els deures fets

El Bayern de Munic arriba a la darrera jornada de la fase de grups amb la tranquil·litat de saber que passi el que passi serà primer de grup. A més, els bavaresos acumulen unes setmanes amb un calendari carregat de partits exigents i aquest dissabte vinent enfrontaran a un dels equips revelacions d’aquest inici de Bundesliga: el Mainz 05 de Bo Svensson, que està a només dos punts d’entrar a zona Champions. D’aquesta forma, tot sembla indicar que Julian Nagelsmann apostarà per un ’11’ que barrejarà jugadors titulars amb altres de la segona unitat.

1250x750-HORARIS_INTERNACIONALS-bayern-

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut