Frenkie de Jong es retroba amb el gol

Amb el de Vila-real, el migcampista torna a veure porteria després de més de set mesos sense fer-ho

Frenkie de Jong no marcava amb el Barça des del passat 17 d’abril, quan va anotar una de les quatre dianes en la golejada (0-4) contra l’Athletic Club a la final de la Copa del Rei. L’olfacte golejador del migcampista neerlandès va ser decisiu en una temporada 2020/21 que va ser la més prolífica per al jugador en aquest sentit, amb un total de set gols: tres a la Lliga, tres a la Copa del Rei i un a la Supercopa.

Així doncs, la diana que va fer contra el Vila-real aquest dissabte, en el triomf del Barça per 1-3, és la primera del curs per al migcampista del FC Barcelona. Però ara, amb l’arribada de Xavi, es preveu que el futbolista millori encara més les seves prestacions. A més a més, més enllà del gol, De Jong va ser el futbolista blaugrana que va generar més ocasions (3).

El tècnic ha repetit en diverses ocasions l’admiració que sent pel seu joc i com d’important és el neerlandès per al Barça del futur. S’espera, doncs, que el gol a l’Estadi de la Cerámica, set mesos després de l’últim, sigui el primer de molts sota la tutela del tècnic català.

Ningú millor que el de Terrassa per explotar al màxim el talent d’un migcampista amb un present brillant i un futur encara millor.

Gols que donen títols

La temporada passada, les dianes de De Jong van ser clau per assolir el títol de Copa, on no només va marcar a la final. El migcampista va ser decisiu al partit de vuitens de final al camp del Rayo Vallecano, on va fer el gol de la remuntada (1-2) al minut 80, i al camp del Granada als quarts, on va anotar un dels gols a la pròrroga d’un partit boig (3-5). Tots dos van servir per posar el Barça per davant en el marcador. Amb el gol a la final, De Jong posava la cirereta al pastís i culminava la consecució d’un títol que no s’entendria sense la seva aportació.

A més a més, també va fer l’únic gol del Barça contra la Reial Societat (1-1), en el partit de semifinals de la Supercopa d’Espanya que els culers van acabar guanyant a la tanda de penals. I, a tot això, hem de sumar els gols contra l’Elx (0-2), l’Osca (0-1) i la Reial Societat (2-1) a la Lliga. En aquests dos últims partits, l’oranje va ser l’autor del gol de la victòria.

Coutinho també s’hi apunta

El brasiler va substituir Nico al minut 80 i va firmar un gran tram final de partit. L’autor de l’1-3 va ser també qui va provocar el penal, que ell mateix es va encarregar de transformar, i va deixar alguna jugada per al record, fent palesa la seva qualitat.

2021-11-27 VILLARREAL-BARCELONA 46

Amb el gol a Vila-real ja en suma dos a la Lliga, ja que també va participar en la victòria contra el València (1-3) en la novena jornada de la competició.