Vila-real - FC Barcelona: Cop d’orgull (1-3)

Els de Xavi sumen la segona victòria en dos partits a la Lliga, després d’un gran duel a l’Estadi de la Cerámica, amb gols de Memphis i Coutinho en el tram final

El Barça ha sumat els tres punts per segona setmana consecutiva i ha aconseguit la primera victòria fora de casa a la Lliga. En un partit ple d’ocasions per a tots dos equips, els de Xavi Hernández han sabut aguantar l’empenta del Vila-real i ha guanyat en un camp molt complicat. De Jong ha aconseguit obrir la llauna després del descans, però Chukwueze ha tornat a posar les taules al 76. Així, després d’uns minuts amb ocasions per als d’Unai Emery, que han buscat el triomf, una bona jugada de Memphis i un penal transformat per Coutinho en el tram final han segellat una victòria culer d’orgull.

Inici frenètic

Els de Xavi han començat molt endollats. I és que quan encara no havien transcorregut ni quatre minuts, Abde ha forçat un córner després d’una bona jugada individual. El mateix extrem marroquí s’ha encarregat de rematar de cap la posterior centrada de Memphis i, primer Rulli i després el pal, han evitat el primer gol blaugrana.

Tot i el primer avís dels locals, amb un xut de Danjuma (min 6), l’equip blaugrana -avui de color malva per la celebració del dia contra la violència envers les dones- ha dominat els primers minuts. Memphis (min. 8), després d’una gran recuperació de Nico, i Gavi (min. 9), rematant al pal una pilota controlada pel mateix Memphis dins l’àrea, han estat molt a prop d’obrir la llauna. Pocs minuts després, el davanter neerlandès ha disposat d’una altra ocasió després que el seu compatriota De Jong li filtrés una gran passada entre els centrals (min. 19).

A partir d’aquest moment, el Vila-real ha començat a dominar més la pilota i ha disposat d’algunes ocasions molt perilloses. Primer Yéremy Pino, amb una rematada de cap que ha sortit fregant el travesser (min. 27), i després Danjuma, amb un xut fort dins l’àrea que ha aturat Ter Stegen amb el pit (min. 39), han pogut avançar els locals. Instants abans del final de la primera meitat (min. 43), Pedraza ha rematat dins l’àrea una centrada de Parejo en el llançament d’una falta lateral, però no ha estat capaç de trencar el 0-0 amb què s’ha arribat al descans.

Avui sí, encertats en la rematada

La segona meitat ha començat de manera immillorable per als interessos blaugranes. Malgrat la jugada ha estat anul·lada en un primer moment per un possible fora de joc de Memphis en una centrada lateral d’Alba, de Jong ha caçat un rebot dins l’àrea petita i ha avançat els de Xavi (0-1, min. 48). Tot i el gol, el Barça no ha acabat de dominar el partit a través de la pilota i el Vila-real ha sovintejat l’àrea blaugrana durant alguns minuts. A falta de menys de mitja hora per a la finalització del partit, Dembélé ha substituït Abde (min. 66) i Mingueza ha entrat per Alba (min. 71), que ha hagut d’abandonar el camp per lesió.

L’equip local ha continuat pressionant, acompanyats per un Estadi de la Ceràmica que s’ha bolcat a animar, i Trigueros ha gaudit d’una gran ocasió amb una rematada al primer toc dins l’àrea blaugrana que ha sortit fregant el travesser. Instants més tard, el Vila-real ha recuperat una pilota a camp contrari i ha elaborat una gran jugada al primer toc que Chukwueze ha culminat amb un xut ajustat lluny de l’abast de Ter Stegen (1-1, min. 76). A falta de 10 minuts per al final, Coutinho ha entrat per Nico.

Els groguets han continuat buscant el gol i Danjuma (min. 84) l’ha tingut a tocar, però ha estat un altre davanter neerlandès qui, uns segons més tard, ha avançat el seu equip. L’autor, Memphis, que ha lluitat una pilota llarga de Ter Stegen i ha encarat Rulli amb total tranquil·litat, l’ha regatejat amb subtilesa i ha avançat de nou els blaugranes (1-2, min. 86). El gol ha servit el  Barça per donar un cop sobre la taula i ha aconseguit rebaixar l’eufòria local. Frenada del tot quan Coutinho, en temps de descompte, ha provocat un penal que instants més tard ha acabat transformant (1-3, min. 93).

Els culers tornen de Vila-real amb la feina feta i uns tres punts molt importants per seguir avançant llocs a la classificació. L’equip segueix creixent i suma la primera victòria com a visitants a la Lliga, en un altre cop d’orgull dels de Xavi.