El Barça se suma al Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones amb un vídeo de sensibilització

El Barça se suma al Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones amb un vídeo de sensibilització

La peça audiovisual compta amb la participació de l’entrenador Jonatan Giráldez i jugadores del Femení de diferents èpoques, representants de l’equip Fundació Barça Genuine, la Masia, la capitana de la selecció afganesa Farkhunda Muhtaj i Pedri, jugador del primer equip

Cada 25 de novembre se celebra el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, una data simbòlica que recorda l’infern que pateixen a diari multitud de dones arreu del món a mans dels homes. El FC Barcelona, sensible al pols de les problemàtiques socials més punyents dels nostres dies, ha volgut alçar la veu a favor d’aquesta causa difonent un vídeo de sensibilització, impulsat pel Departament de Diversitat i Inclusió del Club, amb els millors prescriptors de la casa: les seves i els seus esportistes.

 

En aquesta peça hi apareixen una nombrosa representació del Barça Femení, formada per la capitana Marta Torrejón, Laura Ràfols, Melanie Serrano, Gemma Font, Cata Coll, Lieke Martens, Claudia Pina, a més de l’entrenador, Jonatan Giráldez. Els acompanyen una àmplia representació de professionals i persones vinculades al Club, començant per Pedri, jugador del primer equip, que fa seva la causa en nom del major altaveu que té l’Entitat; Gloria Comas, pionera del Barça Femení i jugadora de l’equip del 1970 al 1972; Alessandra, jugadora del recentment creat Fundació Barça Genuine, equip format per persones amb diversitat funcional intel·lectual; Lucía Corrales, resident de la Masia, i Farkhunda Muhtaj, capitana de la selecció afganesa de futbol femení i activista internacional en favor dels drets de les dones.

El vídeo s’enceta amb les jugadores del Barça Femení dirigint-se a la càmera amb un missatge ferm i sense embuts. Torrejón, Ràfols i Melanie diuen: “Sí, som dones. Sí, som persones. Sí, som lliures i iguals”. El guió continua fent incís en la violència, en qualsevol tipus de violència envers les dones mentre l’entrenador Jonatan Giráldez trenca el protagonisme femení amb un “No esteu soles”, Claudia Pina fa un crit a l’esperança contestant: “Comptem amb vosaltres”, que troba la complicitat de Pedri amb un contundent “Estem amb vosaltres”. Finalment, la pionera Glòria Comas i l’afganesa Farkhunda Muhtaj reforcen l’empoderament femení recordant: “Som milions i estem juntes”.

Demana ajuda amb un gest

La peça acaba amb els protagonistes del vídeo fent el gest d’ajuda per a víctimes de la violència de gènere, creat recentment per la Canadian Women’s Foudation, que consisteix a plegar el dit polze sobre el palmell i després tancar la mà. El vídeo, produït per Barça Studios, es difon aquest dijous per les xarxes socials de l’Entitat, per Barça TV, pel web, així com per altres suports de comunicació amb l’objectiu que arribi al màxim nombre de socis i seguidors.

El 25 de novembre va ser declarat Dia Internacional contra la Violència de Gènere durant el primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia) l'any 1981. El 1999, l'ONU va donar caràcter oficial a aquesta data. A Catalunya, l’Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya convida aquest 25 de novembre tota la ciutadania a fer un minut de silenci a les 12.00 del migdia en els espais en què la situació de la pandèmia ho permeti, en record de les dones que han patit i pateixen aquesta injustícia.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut